7.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Virgil Popescu „se spală pe mâini” în cazul șefului ANRE

Virgil Popescu a fost întrebat dacă ar trebui demis șeful Autorității Naționale de Reglementare în Energie, care are un salariu de 12.000 de euro. Ministrul Energiei a răspuns că ANRE este în subordinea Parlamentului.

„ANRE este în subordinea Parlamentului. Parlamentul începe treaba mâine (miercuri – n.r.), sesiunea ordinară. Am văzut că cei de la PSD vor o audiere. Eu abia aștept să mă duc în Parlament să luăm radiografia sistemului energetic național, să îi întreb de ce nu au făcut nicio investiție din 2015 până acum, să îi întreb de furturile din sistemul energetic național, de jaful de la Complexul Energetic Hunedoara. Am atâtea lucruri să îi întreb. Abia aștept”, a spus Popescu.

Virgil Popescu a afirmat că trebuie să fie așteptat raportul ANRE, atunci când jurnaliștii au cerut insistent un răspuns.

„Să mergem în Parlament. Sunt membru în Comisia de Industrii și Servicii ca deputat. Acolo se va discuta în comisiile reunite și o să vedem ce se întâmplă. Eu am fost complet nemulțumit de cum a liberalizat ANRE prețul, nu e un secret, am spus-o public și în decembrie, și în ianuarie și dacă nu interveneam noi, ca minister, oamenii erau la cozi, pe drumuri”, a spus Popescu.

Ultima oră
Pe aceeași temă