Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Violeta Alexandru: Am pe birou situaţia restanţelor în calcularea pensiei

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, afirmă că are situaţia naţională la nivelul lunii iunie, a restanţelor în calcularea pensiilor, de unde rezultă foarte clar cine şi-a făcut treaba şi cine nu.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

18.06.2020 - 14:23

Ea anunţă că va face publice aceste informaţii în perioada următoare.

"Situaţia naţională la nivelul lunii iunie a restanţelor în calcularea pensiilor este la mine pe birou. Am terminat evaluarea preliminară. O voi prezenta public.

Muncim (şi) pentru pensionari aşa că trebuie să ştie de la mine unde sunt probleme. Voi vorbi despre cele de management. Avem nevoie de manageri în conducerea caselor de pensii, de oameni capabili să găsească soluţii.

Mai sunt câteva zile şi voi avea evaluarea finală. Am văzut unde se poate şi, din păcate, cu toată îngăduinţa, cu toate termenele prea generoase acordate, se vede şi unde nu se poate.

Nu se poate, nu se vrea, nu mai contează. Sper că nu intră, în curând, în concedii medicale. Dacă da, voi vorbi despre aceste practici", a arătat Alexandru.

Ea şi-a avertizat subalternii că aşteaptă de la ei să facă performanţă.

"Mulţi oameni "de bine" au păreri despre un director de casă judeţeană de pensii sau altul. Multe ajung la mine. "Defectul" meu, însă, este că întotdeauna urmez propria evaluare, bazată pe date/rezultate obiective.

Când iau o decizie, o iau după ce sunt convinsă că este cea corectă şi, întotdeauna, bazată pe date obiective. Fiecare om trebuie să îşi facă treaba. Când eşti plătit din bani publici, cu atât mai mult.

Vrei să fii şef în coordonarea mea? Aşteaptă-te să îţi cer performanţă", a scris ministrul Muncii.

Alexandru a menţionat că există probleme şi cu pensiile internaţionale, situaţie de care se va ocupa după rezolvarea problemelor cu recalcularea.

"Imediat ce aduc la zi situaţia termenelor depăşite în calcularea pensiilor (noi înscrieri) şi a cererilor de recalculare, mă voi concentra mai mult pe pensii internaţionale. Văd şi aici probleme, multe ţin de (lipsa de) colaborare cu alte ţări în care au muncit românii noştri.

Am două şedinţe de lucru în două ţări cu importante comunităţi de români. Am şi decizii de luat la casele de pensii. Jumătate de an în care m-am străduit să ajung la rezultate concrete. Cu toate presiunile. Cei care au muncit, ne vedem foarte curând!", a adăugat oficialul guvernamental, conform Agerpres.

Comentarii

loading...