17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieVehicule profesionale pentru transporturi rutiere internaționale

Vehicule profesionale pentru transporturi rutiere internaționale

Una dintre cele mai importante industrii este aceea a transporturilor, deoarece asigură necesarul de mărfuri pentru diferite activități economice. În contextul pandemiei, piața globală de transporturi a înregistrat modificări importante și s-a confruntat cu dificultăți legate de acces, controale suplimentare la vamă, blocaje în porturi, lipsa forței de muncă specializate, mai ales a șoferilor.

Mai mult ca oricând, eficiența acestui domeniu strategic pentru economiile lumii depinde de calitatea vehiculelor folosite în transporturi. Vă prezentăm în continuare detalii despre cele mai bune vehicule pentru transporturi rutiere internaționale:

Tipuri de vehicule rutiere pentru transport de marfă

După modalitatea de construire, vehiculele rutiere pentru transport de marfă pot să aibă caroserie închisă, de tip dubă, sau caroserie deschisă, echipată cu diferite tipuri de prelată.

În funcție de capacitate, volum și greutate maximă transportată se utilizează

  • camionete de tip VAN carosat, cu volum cuprins 12-15 metri cubi și capacitate de încărcare de maximum 1,5 tone;
  • vehicule de tip furgonetă cu volum de 35-42 metri cubi și capacitate de încărcare de până la 3,5 tone;
  • camioane de tip TIR (termenul este cunoscut tuturor și provine de la Transport Internațional Rutier), cu o capacitate de încărcare de până la 24 de tone;
  • camioane cu semiremorcă, prevăzute cu prelate cu obloane, tavan liftabil, podea dublă, stendere pentru transportul articolelor de îmbrăcăminte sau cu sisteme de reglare a temperaturii pentru transportul frigorific;
  • camioane agabaritice, folosite pentru transporturi speciale, ce au greutate foarte mare sau dimensiuni și forme ce nu permit încărcarea în vehicule obișnuite.

Utilizarea eficientă a vehiculelor rutiere pentru transport de marfă

Pentru tractarea de trailere, remorci sau semiremorci se folosesc echipamente speciale de tip cap tractor, care se pot muta rapid, nu trebuie imobilizate pe durata încărcării și descărcării trailerului, așa cum se întâmplă în cazul camioanelor rigide.

Avantajul este dat de mobilitate, deoarece un astfel de echipament poate fi utilizat la transportul mai multor tipuri de mărfuri, pentru că se montează ușor la diferite remorci, de la camion cutie închisă până la camioane de tip cisternă.

În plus, combinația de cap tractor și remorcă permite o distribuire a sarcinii pe mai multe axe, astfel că vehiculul se manevrează mai ușor decât un camion rigid cu aceleași dimensiuni. Transportul este are un nivel ridicat de siguranță, este rapid și se desfășoară fără riscuri  în condiții de trafic pe trasee dificile.

Nivelul optim de eficiență este obținut prin utilizarea modelelor de înaltă calitate, din categoria cap tractoare MAN de la vânzători europeni de încredere. Cu o tradiție germană de peste o sută de ani, autovehiculele MAN (numele mărcii este o prescurtare de la Maschinenfabrik Augsburg Nürnberg AG) sunt considerate printre cele mai fiabile camioane, iar marii transportatori din toată lumea utilizează produsele acestei firme.

Compania MAN oferă diverse soluții de transport rutier, dintre care cele mai cunoscute sunt TGX, TGA și TGS. Lider în inovație, MAN pune la dispoziția transportatorilor rutieri modele calitative de cap tractor, precum MAN TGX, disponibil în România la truck1.ro, care garantează calitatea produselor și conformitatea la standardele europene pentru toate modelele.

Alături de vehicule și utilaje de la Scania, DAF, Renault, Volvo sau Caterpillar, aceste echipamente reprezintă cheia succesului în transporturi pentru domenii precum logistică, retail, construcții, industrie alimentară și altele. Atunci când este nevoie ca mai multe loturi de mărfuri să ajungă în siguranță la destinație, transportatorul trebuie să se bazeze pe vehicule profesionale, de cea mai bună calitate.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă