18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăEconomieVânzările Dacia s-au dublat în Marea Britanie

Vânzările Dacia s-au dublat în Marea Britanie

Livrările au scăzut luna trecută la 158.639 unităţi, din cauza incertitudinilor legate de Brexit, care afectează încrederea consumatorilor, a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). În topul celor mai bine vândute modele în noiembrie se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Mercedes-Benz A Class, Nissan Qashqai şi MINI, scrie Agerpres.

În noiembrie, Dacia a vândut 2.237 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 52,59% faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 1.466 de unităţi.

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 6,9% în primele 11 luni din acest an, la 2,2 milioane de unităţi. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Vauxhall Corsa, Nissan Qashqai şi Ford Focus.

În perioada ianuarie-noiembrie 2018, Dacia a vândut pe piaţa britanică 22.279 vehicule, în scădere cu 7,81% faţă de primele 11 luni din 2017, când a înmatriculat 24.166 de unităţi.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Cele mai citite

Claudia Pavel, fericită în Miami: “Intervievez cei mai mari artiști ai lumii”

Decizia Claudiei Pavel de a se muta din România în Statele Unite ale Americii acum aproape doi ani a fost una semnificativă și, se...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...
Ultima oră
Pe aceeași temă