7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieTrei lucruri la care trebuie să fii atent atunci când alegi firma...

Trei lucruri la care trebuie să fii atent atunci când alegi firma de audit energetic

Indiferent dacă ai nevoie de un certificat energetic sau pur și simplu vrei să îți cumperi un apartament nou și vrei să optezi pentru un audit energetic, trebuie să știi cum să îți alegi firma care se va ocupa de acest lucru.

Având în vedere că acest audit energetic te va ajuta să identifici problemele clădirii și te va ajuta pe viitor să scazi costurile cu energia, nu te poți rezuma la alegerea firmei de audit energetic doar pe baza prețului. Iată care ar trebui să fie cele mai importante 3 criterii atunci când alegi o firmă din acest domeniu:

1. Existența autorizărilor

Un lucru pe care ar trebui să îl știi de la început este faptul că nu oricine poate face un audit energetic sau poate elibera un certificat energetic. Există două tipuri de auditori energetici atestați, care pot avea specializare în construcții, instalații sau construcții și instalații: cei de gradul I care pot efectua expertize termice complete și pot elabora audite energetice complexe și certificate energetice și cei de gradul II care pot să elibereze certificat energetic doar pentru anumite categorii de construcții. Așa că, înainte de  a alege firma de audit energetic, asigură-te că are autorizația necesară pentru a realiza acest lucru.

2. Echipamentele utilizate

În orice domeniu lucrezi, echipamentele utilizate sunt importante și ar fi bine să nu uiți această regulă nici când vine vorba de alegerea firmei care ar trebui să se ocupe de auditul energetic al clădirii tale. La primul contact cu o firmă de acest tip, nu ezita să întrebi de aparatura cu care lucrează. Până la urmă, aparatele de măsură au un rol important în obținerea, prelucrarea, transmiterea și stocarea anumitor informații și cu cât sunt mai performante, cu atât vor oferi rezultate mai precise. Utilizarea unor astfel de aparate de măsură performante, cum ar fi cele din clasa A, poate reduce procentul de incertitudine. Desigur, dacă singurul tău criteriu de alegere al firmei de audit energetic este prețul și alegi firma cu cel mai mic preț, fără să te asiguri că sunt profesioniști, nu ar trebui să te mire faptul că vei primi servicii de o calitate îndoielnică.

3. Experiența firmei

Experiența și recomandările firmei de audit energetic ar trebui să te intereseze, mai ales atunci când cauți specialiști pe un anumit domeniu. O firmă cu experiență va preîntâmpina dificultățile și va lucra mult mai eficient. Un lucru esențial de precizat este faptul că experiența nu ridică întotdeauna prețul serviciilor. Poți beneficia de servicii de o calitate ireproșabilă, de la o firmă specializată în audit energetic sau certificat energetic cu o experiență mare și recomandată de clienți, la un preț extrem de accesibil. Tot ce trebuie să faci este să tratezi cu seriozitate criteriile de alegere a firmei de audit energetic.

Bineînțeles, prețul este important, însă, ar fi bine ca el să nu fie acel element definitoriu în funcție de care să îți alegi firma cu care vei colabora, indiferent dacă vorbim de un simplu certificat energetic sau de un audit energetic mai complex. Înainte de a te opri la preț, verifică dacă firma este una serioasă, dacă are autorizațiile necesare și dacă are o anumită experiență sau cel puțin este recomandată de câțiva clienți. După ce ai bifat toate aceste criterii, poți alege 2-3 opțiuni pe care să le compari ulterior și să iei decizia finală în funcție de preț. Nu este greu să alegi o firmă de certificare energetica dacă ești atent la toate detaliile!

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă