10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieTot mai mulţi români lucrează de acasă

Tot mai mulţi români lucrează de acasă

Cam tot atâția cred că actuala criză va mai dura încă aproximativ două luni. Mai bine de jumătate dintre angajații care au răspuns sondajului BestJobs se adaptează uşor la munca remote, pentru că au experiență în domeniul digital, și doar 5,1% găsesc dificilă adaptarea.

35% dintre cei ce lucrează de acasă au constatat că sunt mai productivi în această perioadă, comparativ cu productivitatea pe care o au la birou, pentru că nu mai pierd timp cu deplasarea zi de zi la birou.

17,5% spun că sunt mai concentrați, pentru că acasă nu mai sunt întrerupți de colegi, iar 10% se simt mai puțin stresați, ca urmare a lipsei presiunii directe a șefului.

„35% dintre cei ce lucrează de acasă au constatat că sunt mai productivi în această perioadă.” studiu BestJobs

Numai 13% spun însă că sunt mai puțin eficienți, în condițiile în care trebuie să se ocupe și de treburile casnice sau să aibă grijă de copii.

Principalele trei provocări sunt lipsa unei comunicări eficiente cu restul echipei (15,7%), lipsa clarității privind sarcinile zilnice (11,82%) și comunicarea deficitară cu clienții (9,17%).

Cei mai mulți angajați ce lucrează pe remote țin legătura cu managerul direct, restul echipei sau clienții telefonic (13,6%), prin mesagerie instant (Whatsapp, Messenger, Slack etc. – 10,93%), dar și prin e-mail (9,7%) și apeluri video (Skype, Zoom etc. – 6,53%).

29,3% dintre angajații chestionați estimează că situaţia actuală va dura între o lună și două luni, iar 20,8% între două și trei luni. 15,52% consideră că starea actuală s-ar putea prelungi chiar mai mult, iar 22,57% nu pot estima.

 

Fără stres

Aproape 70% dintre angajați nu sunt deloc stresați sau doar puțin stresați că ar putea contracta coronavirusul.

Principalul motiv de stres este mai degrabă incertitudinea și faptul că nu știu cât va dura această perioadă de izolare la domiciliu (49,21%).

Când vine vorba despre starea emoțională a angajaților nevoiți să lucreze de acasă o perioadă mai lungă de timp, cei mai mulți spun că izolarea le induce o stare de singurătate și de anxietate (20,1%), dar și de stres (19,05%) și chiar de depresie (7,41%).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă