17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăEconomieTop 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre instalatiile electrice...

Top 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre instalatiile electrice industriale

Intrucat numeroase probleme apar din cauza instalatiilor implementate gresit, printre care se numara arderea frecventa a becurilor sau caderea sigurantelor, cei care detin spatii in care au montat astfel de instalatii trebuie sa se asigure ca apeleaza in mod frecvent la persoane dedicate, care stiu cum sa se ocupe de inspectia instalatiilor.

In cele ce urmeaza sunt prezentate cateva aspecte interesante care trebuie luate in considerare de catre cei care isi desfasoara activitatea in cladiri prevazute cu instalatii electrice industriale!

Cine se poate ocupa de montare, verificare si instalare?

Electricienii autorizati sunt singurii care trebuie sa se ocupe de montarea si de verificarea instalatiilor electrice. Ei sunt suficient de bine pregatiti incat sa stie cum sa monteze tablourile electrice, cum sa implementeze traseele de cabluri electrice preturi convenabile dar si cum sa se ocupe de problemele care ar putea aparea de-a lungul timpului.

Care sunt aparatele care sunt conectate la instalatiile electrice?

Intr-un secol in care oamenii sunt dependenti de aparatele electrocasnice, de lumina, dar si de gadget-uri, important de mentionat este faptul ca toate acestea functioneaza exclusiv datorita instalatiilor electrice si a modului in care sunt acestea sunt realizate.

Cat timp dureaza instalarea?

In ceea ce priveste timpul necesar pentru montarea instalatiilor electrice industriale, acesta variaza, in functie de dimensiunea spatiilor pe care urmeaza sa le deserveasca. De exemplu, pentru spatiile foarte mari, specialistii ar putea avea nevoie chiar si de o saptamana pentru a pune totul la punct. In schimb, daca instalatiile trebuie montate in apartamente sau vile, 3-4 zile sunt suficiente.

Utilizarea aparatelor electrocasnice este recomandata doar in scopurile indicate de producatori

De foarte multe ori, defectele de la instalatiile electrice apar din cauza faptului ca oamenii ajung sa foloseasca aparatele electrocasnice in alte scopuri decat cele pentru care au fost create. In aceasta idee, specialistii Instalmen.ro.ro le recomanda tuturor sa citeasca descrierea produselor achizitionate si sa aiba grija la modul in care le folosesc. Atunci cand electrocasnicele dau semne de supraincalzire sau nu mai pornesc, trebuie chemati la fata locului electricieni autorizati.

Cum se pot intretine instalatiile electrice?

Prevenirea uzurii si inlaturarea multora dintre riscurile care contribuie la defectarea instalatiilor electrice pot fi obtinute cu ajutorul unor sisteme de reparatii preventive. Este vorba despre luarea unor masuri organizatorice, dar si despre masuri tehnice de intretinere, care trebuie aplicate numai pe baza un plan bine prestabilit. De exemplu, intretinerea preventiva este recomandata pentru toate tipurile de instalatii electrice industriale.

Care sunt indiciile care sugereaza necesitatea unei revizii?

Printre indiciile care indica faptul ca instalatiile electrice trebuie supuse unei revizii se numara urmatoarele elemente: caderea curentului, lipsa tensiunii la nivelul prizelor ori caderea/arderea sigurantelor.

Toate detaliile mentionate anterior trebuie luate in considerare indeosebi de managerii care se ocupa de cladiri intinse, in cadrul carora isi desfasoara activitatea zeci, sute sau chiar mii de angajati. Important de precizat este faptul ca de aceste lucruri trebuie sa tina cont chiar si proprietarii de apartamente si case, principiile fiind aceleasi!

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă