10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăEconomieStatele Unite susțin România pentru a deveni lider regional și european, anunță...

Statele Unite susțin România pentru a deveni lider regional și european, anunță Zuckerman

Statele Unite susțin România pentru a deveni lider regional și european, a anunțat ambasadorul Adrian Zuckerman într-un mesaj trasmis cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie.

“Statele Unite şi România au creat treptat o prietenie caracterizată prin colaborare, loialitate şi consecvenţă. Parteneriatul dintre ţările noastre nu a fost nicicând mai puternic. Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european”, a precizat ambasadorul Adrian Zuckerman”.

Potrivit acestuia, România are deja progrese foarte importante în domenii cum ar fi combaterea corupției și a traficului de persoane, “prin aplicarea unei politici de toleranţă zero”.

Pe de altă parte, în plan economic, România este acum pe “poziţia a doua” în topul producătorilor de petrol şi gaze din Uniunea Europeană și urmează a deveni cel mai mare producător şi exportator de gaze din Europa “de îndată ce va începe realmente extracţia de gaze din rezervele însemnate din regiunea Mării Negre, anul viitor”.

Ambasadorul SUA s-a numărat printre diplomații prezenți, marți, la ceremonia de la Arcul de Triumf din București, dedicată Zilei Naționale a României.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Taxă globală pentru miliardari. Vis sau realitate?

Mai multe țări iau în calcul introducerea unui impozit minim global pentru miliardari. Reprezentanții țărilor G20 au discutat propunerea la un summit de...

Show de modă canină, concurs de pești exotici, prezentare de rase canine românești și internaționale și ședințe foto gratuite pentru pisici cochete și căței...

16-17 Martie este weekend-ul în care sărbătoarea dedicată animalelor de companie va fi în toi. În Pavilionul Central de la Romexpo, cei mai importanți...

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...
Ultima oră
Pe aceeași temă