17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieStart-Up Nation schimbă cariere și readuce încrederea oamenilor

Start-Up Nation schimbă cariere și readuce încrederea oamenilor

Activitatea firmelor care au accesat programe naționale precum Start-UP Nation este atent urmărită în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Intenția ministrului pentru IMM-uri,  Ștefan-Radu Oprea, este de a obține un feedback asupra derulării concrete a programelor, chiar de la beneficiarii direcți, astfel încât programele viitoare să fie concepute în acord cu opinia și nevoile beneficiarilor, dar și a consultanților în domeniu sau a specialiștilor din agenții.

Programul Start-Up Nation a ajutat-o pe Ana Ghiurca, avocat de profesie, să deschidă un bistro pe locația unei cafenele cunoscute de pe Bulevardul Decebal din Capitală:

A fost o conjunctură favorabilă de care am profitat, susținută de prieteni care au business în domeniu. Am vrut să fac și altă activitate, gândindu-mă la copii, să le ofer mai multe posibilități și lucrurile chiar au funcționat. Din punctul meu de vedere externalizarea diverselor servicii administrative este o idee foarte bună, pe care am aplicat-o cu succes. Experiența în acest  tip de business a fost o scoală intensă, am învățat mult, dar am pus și mult suflet. Am lângă mine 13  angajați valoroși, împreună cu care suntem o familie și împreună căutăm și găsim soluții, astfel încât businessul să meargă.”

Programele derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pentru sprijinirea mediului de afaceri sunt: programul Start-Up Nation, programul de promovare a exportului, programele pentru micro-industrializare, comerţ, programul de internaţionalizare și programul Femeia Antreprenor.

 

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă