27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieStart-Up Nation schimbă cariere și readuce încrederea oamenilor

Start-Up Nation schimbă cariere și readuce încrederea oamenilor

Activitatea firmelor care au accesat programe naționale precum Start-UP Nation este atent urmărită în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Intenția ministrului pentru IMM-uri,  Ștefan-Radu Oprea, este de a obține un feedback asupra derulării concrete a programelor, chiar de la beneficiarii direcți, astfel încât programele viitoare să fie concepute în acord cu opinia și nevoile beneficiarilor, dar și a consultanților în domeniu sau a specialiștilor din agenții.

Programul Start-Up Nation a ajutat-o pe Ana Ghiurca, avocat de profesie, să deschidă un bistro pe locația unei cafenele cunoscute de pe Bulevardul Decebal din Capitală:

A fost o conjunctură favorabilă de care am profitat, susținută de prieteni care au business în domeniu. Am vrut să fac și altă activitate, gândindu-mă la copii, să le ofer mai multe posibilități și lucrurile chiar au funcționat. Din punctul meu de vedere externalizarea diverselor servicii administrative este o idee foarte bună, pe care am aplicat-o cu succes. Experiența în acest  tip de business a fost o scoală intensă, am învățat mult, dar am pus și mult suflet. Am lângă mine 13  angajați valoroși, împreună cu care suntem o familie și împreună căutăm și găsim soluții, astfel încât businessul să meargă.”

Programele derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pentru sprijinirea mediului de afaceri sunt: programul Start-Up Nation, programul de promovare a exportului, programele pentru micro-industrializare, comerţ, programul de internaţionalizare și programul Femeia Antreprenor.

 

Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă