Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Sfaturi la cumpărături, în perioada epidemiei și a stării de urgență

Site-ul STOP CONTRABANDA și Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit, ACTIV; au difuzat o serie de recomandări pentru reducerea riscurilor la cumpărături, în perioada epidemiei de coronavirus și a stării de urgență.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.03.2020 - 20:32

Site-ul STOP CONTRABANDA și Asociația ACTIV au difuzat, marți, cinci reguli simple menite să reducă riscurile la cumpărături și să evite cumpărarea de produse de contrabandă, a căror calitate nu este verificată și care ajung în România prin intermediul unor rețele de criminalitate organizată.

Primul dintre cele cinci sfaturi este de a nu cumpăra produse de pe stradă.

"În perioadele de criză ești tentat să cauți alternative mai ieftine. Dar tot atunci există oameni care vor să profite chiar mai mult decât de obicei de faptul că suntem vulnerabili. Uneori, chiar și cei de la care ai cumpărat ani la rând produse < pe sub mână > vor încerca să-ți vândă lucruri de calitate proastă. Sau poate ei înșiși vor fi înșelați de cei de la care se aprovizionează. De aceea, este important să cumperi doar din magazine. Doar așa vei fi sigur că produsele pe care le duci acasă sunt cele pe care le-ai plătit, pentru că sunt verificate din momentul producției și până când ajung pe raft", explică autorii acestor recomandări.

O altă recomandare este aceea de a cumpăra doar cu bon fiscal și de a încerca să folosești mijloace electronice de plată.

În România se recomandă să se cumpere doar produse cu eticheta în limba română. Achizițiile online trebuie să fie făcute doar de pe site-uri verificate. De asemenea, clienții sunt rugați să cumpere cu măsură și să evite specula.

Comentarii