18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieSfaturi la cumpărături, în perioada epidemiei și a stării de urgență

Sfaturi la cumpărături, în perioada epidemiei și a stării de urgență

Site-ul STOP CONTRABANDA și Asociația ACTIV au difuzat, marți, cinci reguli simple menite să reducă riscurile la cumpărături și să evite cumpărarea de produse de contrabandă, a căror calitate nu este verificată și care ajung în România prin intermediul unor rețele de criminalitate organizată.

Primul dintre cele cinci sfaturi este de a nu cumpăra produse de pe stradă.

“În perioadele de criză ești tentat să cauți alternative mai ieftine. Dar tot atunci există oameni care vor să profite chiar mai mult decât de obicei de faptul că suntem vulnerabili. Uneori, chiar și cei de la care ai cumpărat ani la rând produse < pe sub mână > vor încerca să-ți vândă lucruri de calitate proastă. Sau poate ei înșiși vor fi înșelați de cei de la care se aprovizionează. De aceea, este important să cumperi doar din magazine. Doar așa vei fi sigur că produsele pe care le duci acasă sunt cele pe care le-ai plătit, pentru că sunt verificate din momentul producției și până când ajung pe raft”, explică autorii acestor recomandări.

O altă recomandare este aceea de a cumpăra doar cu bon fiscal și de a încerca să folosești mijloace electronice de plată.

În România se recomandă să se cumpere doar produse cu eticheta în limba română. Achizițiile online trebuie să fie făcute doar de pe site-uri verificate. De asemenea, clienții sunt rugați să cumpere cu măsură și să evite specula.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă