Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Senatul a decis: Care sunt veștile pentru toți angajații din sistemul de Educație

Senatul a adoptat, miercuri, legea privitoare la plata eșalonată a drepturilor câștigate în instanță de cei din sistemul de Educație, ca urmare a tăierilor de salarii din anul 2010.

Share

Rl online 0 comentarii

28.03.2018 - 11:47

În acest caz, Senat este for decizional, iar legea va pleca la promulgare, dacă nu va fi atacată la Curtea Constituțională.

Legea a fost votată cu 85 de voturi pentru și o abținere, în plenul Senatului.

Propunerea vine "că urmare a întârzierilor generate de asigurarea prin bugetele locale a plății respectivelor cheltuieli, cât și fondurile necesare pentru executarea hotărârilor judecătorești executorii, ce au că obiect acordarea de daune-interese moratorii sub formă dobânzii legale pentru plata eșalonată a sumelor prevăzute în titluri executorii prin care s-au acordat drepturi salariale personalului din învățământ", potrivit actului normativ adoptat de Senat.

Astfel, în 2018 se va plăti 5% din valoarea titlului executoriu, iar în 2019, 10%.

În 2020 și 2021 se va plăti câte 25% din valoarea titlului executoriu, urmând că în ultimul an de plata, 2022, valoarea să crească la 35%.

În 30 de zile de la intrarea în vigoare a acestei legi, Ministerul Educației are obligația de a stabili metodologia de calcul pentru plata drepturilor bănești.

În proiectul adoptat este prevăzut faptul că Inspectoratele Școlare pot redistribui fondurile în sistem, în așa fel încât să acopere eventuale lipsuri din alte zone.

Comentarii