Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Șeful CNAIR presimte că se va întâmpla un miracol în privința autostrăzilor

Deși în acest an sunt prevăzuți a se construi doar 100 km de autostradă, și asta doar pentru că cifra „rimează“ cu Centenarul, șeful Companiei Naționale de Drumuri promite că provinciile istorice vor fi legate prin autostrăzi „undeva în anii 2025-2030“.

Share

Marilena Dan 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2018 - 16:15

Vorbind despre ritmul de melc în care se construiesc autostrăzile în România, comparativ cu țările din jur, Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dat vina pe faptul că, timp de 13 ani, între 1990 şi 2003, România nu a construit nimic.

Citând datele Eurostat, care atestă că la fiecare milion de locuitori pot fi în construcţie 6 km de autostradă, Neaga susține, într-un interviu acordat Agerpres, că România ar trebui să construiască anual 120 km de autostradă. Potrivit șefului CNAIR, noi stăm de fapt mult mai bine decât cere statistica, având 170 km în lucru la acest moment.

Neaga nu a precizat, însă, când vor fi finalizate aceste tronsoane și care va fi calitatea lor. Reamintim că tot Narcis Neaga era șef al Companiei de Autostrăzi atunci când s-a inaugurat tronsonul Cunţa-Sălişte, parte a autostrăzii Orăştie-Sibiu, deși lucrările nu erau finalizate. Aceasta doar pentru ca fostul premier Victor Ponta, aflat atunci în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, să taie panglica. La doar două săptămâni după inaugurare, cei 22 km de şosea au început să crape, iar porțiunea a trebuit să fie demolată și reconstruită.

Cât privește tronsoanele care vor fi finalizate în acest an, șeful CNAIR „mizează“ pe câte două loturi din autostrăzile Câmpia Turzii-Ogra-Târgu Mureş și Lugoj-Deva. Totodată, va fi finalizat podul peste Someş care va face legătura cu A3, unde sunt finalizați aproape 9 km, de la Gilău la Nădăşelu, dar care nu sunt în trafic. Aceste tronsoane se vor adăuga loturilor 3 şi 4 Sebeş-Turda.   

 

Citește totul despre:

#autostrăzi #narcis neaga

Comentarii

loading...