1.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeEconomieSe reia exploatarea aurului în Transilvania. Rezervele sunt estimate la cinci miliarde...

Se reia exploatarea aurului în Transilvania. Rezervele sunt estimate la cinci miliarde de dolari

O firmă cu sediul în Maramureş este pe punctul să obţină toate avizele necesare începerii lucrărilor pentru exploatarea de concentrate cuprifer şi aurifer în zona localităţii Rovina (judeţul Hunedoara), informează ziarul Capital.

Conform proiectului, rezervele care pot fi extrase din această zonă, în următorii 20 de ani, sunt estimate la 5 miliarde de dolari. Statul român ar urma să colecteze redevenţe de peste 300 de milioane de dolari de la producător.

Actul normativ care va permite exploatarea de la Rovina este pe traseul circuitului de avizare şi este prezentat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Valoarea zăcămintelor ce se vor extrage la Rovina este estimată la peste cinci miliarde dolari, reprezentând contravaloarea în preţuri de piaţă a 180 de tone de aur şi a 400.000 de tone de cupru.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:01

VIDEO. Trupele ucrainene se antrenează în Polonia pentru războiul dur de iarnă

Pe un câmp acoperit de zăpadă din vestul Poloniei, soldații ucraineni sunt antrenați în războiul de tranșee, cu doar câteva zile înainte de a...

Ce-i de făcut  azi în România?

Schimbările democratice consacrate de Constituție (1992) au dus și în România la libertăți și drepturi fundamentale de care să se poată bucura fiecare cetățean....

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă