12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieS-au stabilit noile mandate la conducerea OMV Petrom

S-au stabilit noile mandate la conducerea OMV Petrom

Christina Verchere va rămâne director general executiv şi preşedinte al Directoratului, Peter Zeilinger, responsabil pentru activitatea de Upstream, Radu Caprau, responsabil pentru activitatea Downstream Oil, şi Franck Neel, responsabil pentru activitatea Downstream Gas.

Totodată, potrivit unui comunicat al companiei, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a confirmat decizia din 26 aprilie 2018 de a o numi pe Alina-Gabriela Popa în funcţia de director financiar şi membru al Directoratului, cu un mandat de patru ani, în aceeaşi perioadă.

“Consiliul de Supraveghere îi mulţumeşte lui Stefan Waldner pentru angajament şi pentru contribuţia la succesul companiei. Totodată, Consiliul de Supraveghere îi urează bun-venit Alinei-Gabriela Popa pe poziţia de director financiar al companiei”, se menționează în comunicat.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 794 de benzinării, la sfârşitul lui 2018, sub două branduri – OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu 27,8 miliarde de euro plăţi sub formă de taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2018.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007-2018, compania a alocat aproximativ 52,5 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală. 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă