9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomieRomânii zboară vara cu predilecţie spre Londra, Milano, Bruxelles, Roma și Paris

Românii zboară vara cu predilecţie spre Londra, Milano, Bruxelles, Roma și Paris

Analiza agenţiei arată că numărul de rezervări pentru perioada de vară depășește cu aproape 50% cele de anul trecut. Creșterea zborurilor internaționale fiind de 45,5% iar a celor interne de 66%. 

52% din călătoriile în străinătate au fost cu sejururi de până la 7 zile, și aproape 33% – au durat între 7 și 14 zile. Peste 65% din rezervări au fost făcute prin intermediul dispozitivului mobil, cu 3,3% mai mult față de anul trecut. Astfel, se confirmă apetitul crescut al românilor pentru tehnologie și utilizarea de smartphone-uri pentru cumpărăturile online în domeniul turismului.  

Zborurile internaționale preferate de români au fost către țări precum Marea Britanie, cu peste 22,6 % din numărul total de bilete de avion achiziționate. Aceasta este urmată de Italia (20%), Germania (13%) și Spania (9%). 

Orașul preferat a fost Londra, urmat de Milano, Bruxelles, Roma și Paris. Interesant de remarcat este faptul că Viena este clasată imediat după, în timp ce anul trecut era abia pe locul 28. Acest lucru este cel mai probabil legat de prețurile mult mai bune pe care le avem în acest an – o medie de 83 EUR față de 180 EUR în 2018.

În vara 2019, prețul mediu al biletelor de avion pentru zborurile internaționale a fost de 121 EUR, în scădere cu 18 EUR față de 139 EUR în 2018. Italia a avut cele mai ieftine bilete din România cu o medie de 82 EUR cost pe bilet. 

Rezervările pentru destinații domestice au crescut cu 66% față de vara anului trecut.

Aeroporturile din care au decolat cele mai multe zboruri achiziționate în țară au fost: Henri Coandă din București cu 46,6%, Cluj-Napoca cu 15%, Timișoara cu aproape 14%, Iași 9%. Prețul mediu al biletelor de avion pentru zborurile interne în sezon a fost de 72 EUR, iar destinația Timișoara a avut cel mai mic cost mediu de 55 EUR pe bilet.

În medie, cele mai mici prețuri ale biletelor pentru sezon au fost în lunile decembrie, mai și iunie

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă