Foto: Arhivă

Revenirea în V a economiei României este certă, susține premierul Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, că revenirea în V a economiei României a devenit o certitudine.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.02.2021 - 11:00

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, că revenirea în V a economiei României a devenit o certitudine.

"Economia României, performanţă care spulberă estimările apocaliptice! În trimestrul IV din 2020 economia României a crescut cu 5,3%!!! O performanţă fantastică. Cea mai rapidă revenire a economiei din istorie. Am promis. Am făcut. Am avut dreptate. Revenirea economiei în V, o certitudine!", a anunțat premierul Florin Cîţu printr-un mesaj postat, marţi, 16 februarie, pe Facebook.

Șeful Guvernului recunoaște că România a avut, pe ansamblul anului 2020, o scădere a PIB față de anul 2019, dar această scădere a fost mai mică decât estimau, pe parcursul anului trecut, analiștii occidentali.

"Cu toate acestea, s-a contractat cu doar 3,9%. Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic şi am spulberat toate estimările apocaliptice. Împreună am reuşit să redresăm economia şi să avem acest rezultat. România a performat în 2020 cu 5% mai bine decât estimările iniţiale şi în medie cu 2,5% mai bine decât toate estimările publicate de instituţiile internaţionale, CE, agenţiile de rating şi instituţiile financiare", a explicat premierul Florin Cîţu.

Comentarii