17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieProteste al brancardierilor, infirmierilor şi Biologilor în faţa Ministerului Finanţelor

Proteste al brancardierilor, infirmierilor şi Biologilor în faţa Ministerului Finanţelor

Aproximativ 150 de angajați din sistemul sanitar sunt în protest, în fața Ministerului Finanțelor, informează Ştirile TVR.

Ei cer plafonarea sporurilor la 30% pe ordinatorul de credite, adică pentru fiecare spital în parte. Acum, unii angajați primesc sporuri care ajung chiar și la 85%.

De exemplu, cei care lucrează la Terapie Intensivă sau în unitățile de primiri urgențe se tem că prin plafonarea sporurilor la 30% pe întreg spitalul, sporurile ar urma să scadă chiar la 10%.

Protest. Sanitarii se consideră discriminaţi

Altă nemulțumire este discriminarea prin care, spun ei, Guvernul a decis să mărească doar salariile asistenților și medicilor, chiar și cu 170%.

Își doresc ca de astfel de măriri să beneficieze toți angajații. Mitingul programat peste două zile, în fața Ministerului Muncii, a fost anulat din cauza vremii.

Săptămâna viitoare vor avea loc alte două proteste și se strâng semnături pentru declanșarea grebei în sistemul sanitar, grevă care ar urma să fie demarată în luna aprilie.

Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă