Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Angajaţii din sistemul sanitar au declaşat în faţa Ministerului Finanţelor.

Proteste al brancardierilor, infirmierilor şi Biologilor în faţa Ministerului Finanţelor

Angajaţii din sistemul sanitar au declanşat un proteste în faţa Ministerului Finanţelor. Brancardierii, infirmierele şi biologii sunt nemulţumiţi că de la 1 martie, doar asistentele şi medicii beneficiază de creşteri salariale.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2018 - 12:19

Aproximativ 150 de angajați din sistemul sanitar sunt în protest, în fața Ministerului Finanțelor, informează Ştirile TVR.

Ei cer plafonarea sporurilor la 30% pe ordinatorul de credite, adică pentru fiecare spital în parte. Acum, unii angajați primesc sporuri care ajung chiar și la 85%.

De exemplu, cei care lucrează la Terapie Intensivă sau în unitățile de primiri urgențe se tem că prin plafonarea sporurilor la 30% pe întreg spitalul, sporurile ar urma să scadă chiar la 10%.

Protest. Sanitarii se consideră discriminaţi

Altă nemulțumire este discriminarea prin care, spun ei, Guvernul a decis să mărească doar salariile asistenților și medicilor, chiar și cu 170%.

Își doresc ca de astfel de măriri să beneficieze toți angajații. Mitingul programat peste două zile, în fața Ministerului Muncii, a fost anulat din cauza vremii.

Săptămâna viitoare vor avea loc alte două proteste și se strâng semnături pentru declanșarea grebei în sistemul sanitar, grevă care ar urma să fie demarată în luna aprilie.

Comentarii

loading...