Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preţul cafelei a atins cel mai scăzut nivel din ultimii ani

Cotaţiile futures la cafea au atins luni cel mai scăzut nivel din ultimele 29 de luni în condiţiile în care realul brazilian a continuat să se deprecieze în raport cu dolarul, ceea ce a crescut atractivitatea vânzărilor la export unde preţul este în dolari, transmite Bloomberg.

Share

Rl online 0 comentarii

03.07.2018 - 10:14

Potrivit analiştilor, producţia de cafea a Braziliei, cel mai mare producător şi exportator mondial, va atinge un nivel record în acest an. Scăderea preţurilor ar putea fi una benefică pentru companii precum Starbucks Corp., cel mai mare lanţ de cafenele din lume, şi Nestle SA, care produce mărcile Nescafe şi Nespresso.

Luni seara, cotaţia la cafea arabica cu livrare în luna septembrie a scăzut cu 3%, până la 1,1165 dolari livra (1 livra = 0,45359237 kilograme) la bursa ICE Futures U.S. din New York, cea mai mare scădere înregistrată după luna octombrie 2017. Anterior, în cursul şedinţei, cotaţia cafelei a coborât până la 1,1155 dolari livra, cea mai scăzută valoare înregistrată din ianuarie 2016.

De la finele lui 2016 şi până în prezent cotaţia cafelei a scăzut cu 19% în timp ce realul brazilian s-a depreciat cu 17%.

Comentarii

loading...