Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul cere sesizarea Parchetului pentru problemele de la lotul 3 al autostrăzii Lugoj - Deva

Premierul Ludovic Orban a cerut, miercuri, ca Ministerul Transporturilor să sesizeze Parchetul cu privire la problemele de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj - Deva.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.05.2020 - 10:25

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că problemele de pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj - Deva sunt generate de câteva "măgării" sau "ticăloșii" ale unor angajați ai statului român.

Premierul a făcut acest comentariu la începutul ședinței de Guvern de miercuri, 27 mai. Șeful Guvernului a ascultat câteva explicații ale ministrului Transporturilor dar i-a atras atenția că această problemă nu este doar de competența Ministerului ci trebuie sesizat Parchetul, pentru a se stabili "cine plătește".

Premierul a sugerat că, dintre cei care ar trebui să dea socoteală în fața procurorilor, unii sunt angajați ai CNAIR (fosta CNADNR). După cum se știe, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a acuzat CNAIR că a pierdut un proces la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris întrucât nu și-a apărat șansele în Justiție. În urma pierderii acestui proces, statul român ar urma să plătească daune unei firme italiene care fusese inițial însărcinată să lucreze pe șantierul autostrăzii.

Litigiul dintre statul român și firma italiană se referă la o porțiune de 21 de kilometri de pe autostrada Lugoj - Deva.

Comentarii