4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomie”Povestea de succes a Start Up Nation există și la Bistrița”- declara...

”Povestea de succes a Start Up Nation există și la Bistrița”- declara ministrul Oprea

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea s-a aflat joi, împreună cu ministrul de finanțe Teodorovici, într-o vizită maraton în Bistrița-Năsăud, ocazie cu care a avut întâlniri cu primarii din județ, cu reprezentanții si cu angajații societăților Comelf și Rombat și cu reprezentanții mediului de afaceri.

Într-o conferință de presă, ministrul Oprea, care a vizitat câteva companii bistrițene care au accesat programul Start Up Nation 2017, a afirmat că a ”(…) văzut oameni extraordinari, care își spun povestea și sunt extrem de motivați, fiindcă fac ceea ce își doresc. Sunt antreprenori, iar asta arată că Start-Up Nation și-a atins ținta de a redeștepta spiritul antreprenorial. Anul trecut, în ediția 2017-2018, au fost 102 firme din Bistrița-Năsăud care au accesat finanțarea, iar anul acesta sunt 1341 de societați care au depus proiecte. 33.114 este numărul total de proiecte depuse în ediția 2018. Vom începe semnarea primelor contracte din 6 mai a.c.”.

In discuțiile avute la fabrica de acumulatori Rombat , Oprea a ridicat problema că “Deși se investește foarte mult în cercetare, dacă nu ținem pasul cu noile tehnologii, tehnologia clasică va dispărea în foarte scurt timp, pentru că evoluează foarte repede. Trebuie să fie uşurată, în primul rând,  greutatea și capacitatea de acumulare,  acestea sunt două componente foarte importante. Noi avem ceva foarte valoros în țară,  ceva ce ceilalți nu au,  resurse minerale. Avem zăcăminte de grafit, cobalt, nichel  și dacă am putea atrage tehnologia și inovarea pe subiectul acesta putem să ținem și noi pasul, contribuind cu singurele lucruri pe care le avem acum, resursele.”

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă