10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăEconomiePiaţa locală de servicii de resurse umane va scădea

Piaţa locală de servicii de resurse umane va scădea

Acesta estimează că piaţa a ajuns anul trecut la 4,9 miliarde de lei.

“Piaţa locală de servicii de resurse umane va scădea cu aproximativ 15% în 2020, acesta fiind de altfel primul an de corecţie al acestei industrii, din ultimii 10 analizaţi, ca urmare a maturizării pieţei şi a pandemiei de Coronavirus”, potrivit studiului.

Cifra de afaceri a furnizorilor de servicii HR din România a crescut cu 12,3% în 2018, în comparaţie cu anul precedent, şi a depăşit cu aproape 337% nivelul din 2009. Astfel, la final de 2018, însuma 4,2 miliarde de lei, iar pentru 2019 analiştii KeysFin estimează apropierea de pragul de 4,9 miliarde de lei, urmând ca în anul curent să scadă.

“Serviciile de HR s-au numărat printre industriile cu o ascensiune fulminantă în economia locală, iar analizele noastre din ultimii ani, dedicate acestui domeniu, au arătat atât trendul de creştere, cât şi de diversificare a serviciilor.

Iată însă că momentul maturizării a sosit: vor rămâne business-urile solide, cu un istoric în spate, know-how şi clienţi importanţi, iar companiile mici de pe această piaţă, fără putere logistică şi mai ales financiară, fie se vor reorienta spre servicii adiacente, fie vor dispărea.

În 2020, cuvântul de ordine va fi reinventare, indiferent de tipul de business, însă noi mizăm pe capacitatea unei industrii aflată până acum în plină dezvoltare de a găsi soluţii salvatoare“, a declarat Roxana Popescu, managing director KeysFin, conform News.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă