Peste 1 milion de britanici au fost plasaţi în şomaj tehnic

Peste 1 milion de britanici au fost plasaţi în şomaj tehnic, pe bază cererilor depuse în primele opt ore de la lansarea unui program guvernamental de sprijin pentru companii, a declarat luni ministrul de Finanţe Rishi Sunak, transmite Reuters, via News.ro.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

21.04.2020 - 12:26

Sunak a spus că peste 140.000 de companii au aplicat pentru utilizarea programului, care va plăti 80% din salariile angajaţilor plasaţ în şomaj tehnic din cazua epidemiei de coronavirus, urmând să protejeze peste 1 milion de locuri de muncă până la sfârşitul lunii iunie.

“Granturile... vor ajuta la plata salariilor a peste 1 milion de oameni, un milion de oameni care dacă nu ar fi trecuţi în şomaj tehnic ar risca să îşi piardă locurile de muncă”, a declarat Sunak.

Companiile care se vor înscrie în program până miercuri vor primi banii până la sfârşitul lunii aprilie, când sunt plătite de obicei salariile.

Sunak  a refuzat să estimeze costul total al programului, dar o agenţie de supraveghere a bugetului a estimat săptămâna trecută că ar putea ajunge la 42 de miliarde de lire sterline (52 miliarde dolari) în doar trei luni şi să acopere 30% din forţa de muncă.

Citește totul despre:

#marea britanie #somaj tehnic

Comentarii