Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Patriarhia, mesaj pentru ministrul Finanțelor: se întâmplă deja într-un mod profesionist, articulat

Propunerea ministrului Finanţelor ca Biserica să folosească pentru problemele cu caracter social banii care ar trebui să revină statului şi de fapt îi rămân se întâmplă deja într-un mod "profesionist, articulat", purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Share

Adrian Barbulescu 0 comentarii

Actualizat: 11.02.2018 - 14:08

„Propunerea ministrului nu este una de impozitare. Este o falsă perspectivă a ceea ce dumnealui a comunicat. Ministrul s-a referit doar la o mai accentuată folosire a activităţilor filantropice şi sociale a cultelor religioase din România, pentru ameliorarea unor stări disfuncţionale din societatea românească. Ministrul a apreciat implicarea Bisericii şi a spus că Biserica face asfel de acţiuni filantropice mai bine decât statul, dar că îşi doreşte o accentuare”, a declarat, pentru Mediafax Vasile Bănescu.

http://www.mediafax.ro/social/raspunsul-patriarhiei-dupa-ce-teodorovici-a-vorbit-de-alocarea-banilor-ce-ar-proveni-din-impozitarea-bisericii-ce-propune-ministrul-finantelor-se-intampla-deja-intr-un-mod-profesionist-16983179

Astfel, transmite Bănescu, ceea ce a propus ministrul de Finanţe se întâmplă deja. „Ceea ce ministrul nu a apucat să adauge este faptul că ce propune domnia sa se întâmplă deja, într-un mod profesionist, foarte bine articulat. În Patriarhia Română există aproape 800 de instituţii sociale filantropice, cu rezultate foarte bune. În ultimii 10 ani, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit peste 150 de milioane de euro pentru acţiuni sociale, iar anul trecut a cheltuit peste 24 de milioane de euro”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

În ceea ce priveşte o întâlnire între ministrul Finanţelor şi Patriarhul Daniel, reprezentantul BOR spune că la nivel oficial încă nu s-a concretizat nimic, însă Biserica are toată deschiderea pentru o astfel de întâlnire.

Ministrul Finanţelor Publice, EugenTeodorovici, a declarat sâmbătă că banii pe care statul ar trebui să-i impoziteze de la Biserică ar trebui investiţi în proiecte sociale. Nu vorbesc despre o impozitare a Bisericii, doar în a sublinia mult mai bine şi mai clar rolul acesteia pe care îl are în societate vizavi de problemele cu caracter social. Adică, acele sume pe care statul teoretic al trebui să le ia rămân la Biserică. Nu le ia statul deloc, iar biserica de acei bani întreprinde activităţi cu caracter social pe care statul le menţionează şi anume: copii cu probleme, persoane cu dizabilităţi, oameni în vârstă,", a declarat, sâmbătă, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

Comentarii

loading...