25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăEconomieOTP Bank România împrumută Exigent Property Investment cu 58 mil. euro

OTP Bank România împrumută Exigent Property Investment cu 58 mil. euro

OTP Bank România, parte a grupului ungar de servicii financiare OTP, a declarat că a acordat un împrumut de 57,8 milioane de euro (62 milioane de dolari) dezvoltatorului imobiliar local Exigent Property Investement.

Exigent și OTP Bank România au aranjat, de asemenea, o linie de credit de 50 de milioane de lei (10,9 milioane de dolari/10,1 milioane de euro), a precizat marți banca într-un comunicat de presă.

Dezvoltatorul cu sediul în București va folosi împrumutul pentru a finanța cea de-a cincea fază de construcție a Plaza Residence, un proiect care cuprinde peste 6.000 de apartamente până în prezent. Cea de-a cincea etapă prevede construirea a încă 1.288 de apartamente pe un teren de peste 27.000 mp și cu o suprafață construită totală de 144.200 mp, notează seenews.com.

OTP Bank România a pus la dispoziție peste 530 milioane de lei pentru etapele anterioare ale proiectului.

Exigent Property Investment este deținută de grupul românesc Alfa Group, care activează în sectoarele asigurărilor, tehnologiei, managementului de proiecte și imobiliar.

OTP Bank România și OTP Bank Plc. anunță încheierea unui acord de finanțare cu Exigent Property Investment SRL, în valoare de 57,80 milioane de euro, pentru construirea fazei cu numărul 5 din ansamblul rezidențial Exigent Plaza Residence, aflat în cartierul Militari din București, între mall-ul Plaza România și Parcul Timișoara. În vederea susținerii TVA-ului din cadrul aceluiași proiect, OTP Bank România a acordat și o linie de finanțare în valoare de 50 de milioane de lei. 

Faza 5 a proiectului Plaza Residence va include 1,288 de apartamente – studiouri, două și trei camere, se va întinde pe o suprafață de 27,314 mp de teren și va avea aproximativ 144,200 mp construiți, cu tot cu subsol, iar fiecare dintre cele trei clădiri va avea o înălțime de 2S+P+11E. Complexul oferă, de asemenea, spații verzi, precum și două parcări subterane, iar la parterul blocurilor sunt prevăzute spații comerciale. 

Plaza Residence a fost construit în locul fostei fabrici bucureștene de pâine, Lujerul, și al stației de betoane Holcim și are livrate, până în prezent în jur de 6.000 de apartamente, acesta fiind cel mai mare proiect rezidențial din București. OTP Bank a contribuit substanțial (cu finanțări de peste 530 de milioane de lei și la finanțarea fazelor anterioare ale aceluiași proiect (fazele 1, 2, 3 și 4), derulate prin intermediul companiei Exigent Development SRL, proiecte finalizate și integral vândute către clienți. 

„OTP Bank este un partener activ al mediului de real estate din România, prin implicare nu doar prin finanțare, ci și prin know-how și consilierea adecvată pentru realizarea de proiecte sustenabile și pe termen lung, asa cum este exemplul de față. Primul credit oferit grupului Exigent a fost în anul 2017, de atunci compania avut o evoluție continuă, prin care a ajuns să dezvolte mii de apartamente în ansambluri rezidențiale, ajungând astăzi la faza a 5-a a proiectului Plaza Rezidence. Suntem încântați să contribuim, împreună cu groupul OTP la finalizarea acestui credit sindicalizat”, a declarat Alexandru Neagu, Director Large Corporate, în cadrul OTP Bank Romania.

„Încheierea acestui nou acord cu OTP Bank consolidează și reconfirmă parteneriatul solid al băncii cu unul dintre cele mai de succes proiecte ale noastre, Plaza Residence”, a declarat Alin Niculae, fondator Alfa Group, un grup antreprenorial românesc din care Exigent Development face parte.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat în calitate de consultant juridic pentru OTP Bank, iar Clifford Chance a fost consultantul juridic al Exigent Development SRL, printr-o echipă coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache, partener, și formată din senior associate Mădălina Mailat și avocat Dana Mirea.

„Am avut o colaborare foarte bună pe această tranzacție cu toate părțile implicate și ne bucurăm să adăugăm în portofoliul nostru o finanțare importantă pentru un proiect reprezentativ pentru piața imobiliară din București, alături de unul dintre cele mai dinamice grupuri antreprenoriale din România”, spune Mădălina Rachieru-Postolache, partener Clifford Chance.

„Suntem foarte încântați că am fost alături în această tranzacție de echipa OTP Bank, o echipă de profesioniști talentați, care au avut o contribuție semnificativă la reușita acestei finanțări. Le urăm succes celor de la Exigent în finalizarea acestei noi etape a unui proiect rezidențial frumos, atât de necesar în peisajul capitalei României”, a menționat Valentin Voinescu, Partener NNDKP, Practica de Drept Bancar și Finanțări, se arată în comunicatul OTP.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă