12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăEconomieOros (Agricultura): Fiecare palmă de pământ trebuie lucrată!

Oros (Agricultura): Fiecare palmă de pământ trebuie lucrată!

“Fiecare palmă de pământ trebuie lucrată! Toţi cei care sunt sănătoşi au acum responsabilitatea de a ieşi la câmp. S-ar putea ca în toamnă să consumăm mai multe produse de-ale noastre decât din produsele din import dacă criza se prelungeşte. Să ne asigurăm că producem la noi în ţară măcar atât cât să asigurăm securitatea alimentară a românilor!”, precizează ministrul Agriculturii.

Acesta a menţionat, ulterior, că anul acesta va fi unul greu pentru toată lumea şi a subliniat că problema producătorilor care stau cu marfa nevândută este una care se repetă în fiecare an şi afectează, în special, producătorii mici, divizaţi.

“Acest fenomen se întâmplă în fiecare an. Problema este în primul rând la cei mici care sunt divizaţi, care nu sunt asociaţi şi care în unii ani nu reuşesc să îşi vândă marfa deşi au producţii frumoase.

Singura soluţie pentru a-şi vinde marfa la preţuri competitive şi de a-şi procura inputuri la preţuri foarte bune sunt cooperativele. Din fericire există foarte multe cooperative în România.

Au rămas foarte mulţi producători mici în afara acestor cooperative din motive pe care nu le discut. Unii nu doresc să intre în aceste cooperative. Anul acesta am făcut apel la administraţia pieţelor să lase pieţele deschise, chiar dacă unii primari au fost tentaţi să închidă pieţele, tocmai pentru ca cei mici care nu reuşesc să vândă prin cooperative să reuşească să îşi vândă marfa în pieţe.

Am spus să scoată afară toţi samsarii şi toţi speculanţii din pieţe să încapă aceşti producători”, a subliniat ministrul Agriculturii, conform Agerpres.

Cele mai citite

Medicii din Iași au transplantat organe prelevate de la un donator din Bulgaria

Medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria, pe baza protocolului de colaborare în domeniu...

Înregistrare uluitoare care aruncă în aer gașca generalilor

O înregistrare cutremurătoare, publicată în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea PLUS, dezvăluie o discuție tensionată între doi protagoniști cheie, Tocaci...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...
Ultima oră
Pe aceeași temă