9.8 C
București
vineri, 15 octombrie 2021

O nouă bază și 7 noi rute, pentru Wizz Air

Va fi a doua bază pentru Wizz Air UK, compania aeriană înregistrată în Marea Britanie și cu sediul în această țară, alături de Londra Luton.

Compania aeriană va aloca o aeronavă Airbus A320 către aeroportul Yorkshire și va lansa șapte noi rute care se vor adăuga rețelei sale existente de zece rute din Doncaster Sheffield.

Primul zbor al companiei Wizz Air de la aeroportul Doncaster Sheffield a decolat în urmă cu 14 ani și de atunci WIZZ a devenit cel mai mare transportator al aeroportului, cu peste 1 milion de pasageri în fiecare an care zboară la prețuri reduse pe rutele din Europa Centrală și de Est. Odată cu crearea unei noi baze pe aeroportul Doncaster Sheffield, Wizz Air va lansa noi conexiuni către destinații cum ar fi orașele spaniole Alicante și Malaga, Larnaca în Cipru, Faro în Portugalia, Lublin în Polonia, Kosice în Slovacia și Suceava în România. Biletele sunt deja disponibile pe wizzair.com sau în aplicația mobilă WIZZ, tarifele începând de la doar 17,99 GBP.

“Odată cu crearea unei noi baze Wizz Air UK la Doncaster Sheffield, Wizz Air nu numai că va crește capacitatea anuală a Aeroportului Doncaster Sheffield cu 150.000 de locuri, oferind pasagerilor locali oportunități de călătorie și mai accesibile și mai interesante, dar va contribui și la dezvoltarea economiei locale prin stimularea pieței muncii. Wizz Air va crea peste 36 de locuri de muncă directe și peste 110 locuri de muncă indirecte în zona Doncaster”, se arată într-un comunicat al transportatorului aerian, remis “România liberă”.

Cu alocarea acestei aeronave, Wizz Air are acum 11 aeronave cu sediul permanent în Marea Britanie, iar adăugarea acestor noi rute de la Doncaster Sheffield face ca WIZZ să aibă la vânzare aproape 1,8 milioane de locuri pe cele 107 rute ale sale din Marea Britanie pentru restul anului 2020. Deschiderea acestei noi baze vine în urma celor mai recente anunțuri ale Wizz Air despre noile sale baze din Bacău, Dortmund, Lviv, Larnaca, Milano-Malpensa, Tirana, Sankt-Petersburg și lansarea a peste 200 de rute noi în întreaga rețea din aprilie 2020.

Această creștere vine odată cu noua eră a călătoriilor igienizate, unde Wizz Air a spus da zborului și a implementat măsuri îmbunătățite de sănătate și igienă pentru a proteja pasagerii și echipajul. În timp ce filtrele HEPA ale tuturor aeronavelor Wizz Air filtrează deja 99,7% din virusurile și bacteriile din aer, Wizz Air a introdus protocoale pentru a sprijini distanțarea fizică, pentru a asigura un mediu foarte curat la bord și pentru a reduce orice interacțiune umană neesențială și contact fizic, astfel încât pasagerii WIZZ să se simtă încrezători că vor ajunge la destinație în siguranță.

„Crearea celei de-a doua baze în Marea Britanie este un punct de reper major pentru Wizz Air UK și atestă atât angajamentul nostru pe termen lung de a servi piața din Marea Britanie, cât și puterea modelului de business Wizz Air, deoarece continuăm să ne extindem amprenta în acest timp dificil pentru industrie. Ne bucurăm să introducem noi conexiuni low-cost de la Doncaster Sheffield, pentru a oferi clienților oportunități de a explora noi culturi și orașe sau de a reveni la locurile lor de vacanță preferate. Echipa WIZZ așteaptă cu nerăbdare să îi primească în curând atât pe clienții vechi cât și pe cei noi la bordul flotei noastre tinere și verzi de aeronave Airbus”, a declarat Owain Jones, managing director al Wizz Air UK.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă