Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Nicule, mai dă-le-o sută!" Cabinetul demis Dăncilă mai dă încă 100 de lei la salariul minim

Executivul a pus ieri în dezbatere publică o hotărâre, prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 24.10.2019 - 17:54

Este anunţul care a fost făcut de ministrul demis al Muncii, Marius Budăi. "Vor să desfiinţeze salariul minim (n.r.: noul guvern), adică să ne aducă cumva la un nivel de sclavagism modern”, a spus Budăi.

“Am luat decizia, într-o discuţie cu doamna premier şi cu domnul ministru Teodorovici, ca mâine dimineaţă (n.r.: miercuri) să punem în transparenţă publică o hotărâre de guvern, prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, cum scrie în programul de guvernare", a anunţat demnitarul, la Botoşani, la o întâlnire electorală cu simpatizanţii şi primarii PSD.

„Am luat decizia să punem în transparenţă publică o hotărâre de guvern, prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, cum scrie în programul de guvernare.” Marius Budăi, ministrul demis al Muncii

Potrivit lui Marius Budăi, "atunci când vii la guvernare şi beneficiezi de a doua cea mai performantă creştere economică din Uniunea Europeană, când şomajul este de 3%, când salariile cu crescut cu 49%, iar pensia cu 4%, e bine".

"Astea este greaua moştenire, oameni buni. Dar am văzut că, mai recent, Banca Mondială şi FMI sunt pesedişti. Au spus că guvernul condus de Viorica Dăncilă a condus bine ţara şi haideţi să revizuim creşterea economică pe plus. Cu siguranţă că sunt pesedişti”, a continuat Budăi, retoric.

“Păi, să-i vedem noi pe ăia care să continue ceea ce am început noi, să aibă a doua cea mai mică taxare din Uniunea Europeană, să aibă şomajul la 3%, să majoreze salariile cu 49%, pensiile cu 45%, şi cu toate acestea datoria publică în procent din PIB să fie scăzută, pentru că avansul economic al României în ultimii trei ani a făcut ca, pentru prima dată în istoria României, PIB-ul României să treacă de 1.000 de miliarde de lei”, a detaliat ministrul demis al Muncii.

 

Campanie electorală

“Asta este greaua moştenire şi îi provoc de aici, de la Botoşani, (n.r.: pe noii guvernanţi) să se ţină de ea. Haideţi să vedem ce ne pregătesc, şi aici lucrăm cu materialul clientului. Ei spun aşa: nu tăiem pensiile. Şi eu îi cred, că doar sunt prostul lor. Ei spun 'nu tăiem pensiile, dar facem impozitare progresivă'”, a continuat Marius Budăi.

Mai mulţi interlocutori chestionaţi de România liberă de-a lungul timpului au explicat că mărirea salariului minim, în acest moment, duce la concedieri în mediul privat.

Comentarii

loading...