13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieMusk, patronul Tesla, sugerează că are o baterie cu o capacitate și...

Musk, patronul Tesla, sugerează că are o baterie cu o capacitate și pentru avioane electrice

Comentariile sale au venit în timp ce speculațiile sunt în creștere cu privire la anunțurile de la evenimentul anticipat al Tesla “Ziua Bateriei”, unde este de așteptat să dezvăluie modul în care aceasta și-a îmbunătățit performanța bateriei.
 
“400 Wh/kg *cu* ciclu de viață ridicat, produs în volum (nu doar un laborator) nu este departe. Probabil în 3-4 ani”, a scris Musk pe Twitter luni, ca răspuns la un mesaj Twitter al lui Sam Korus, analist la ARK Investment Management LLC, despre motivul pentru care Musk continuă să facă aluzie la un avion electric Tesla.
 
Cercetătorii au declarat că densitatea energetică a bateriilor “2170” ale Panasonic utilizate în Modelul 3 al lui Tesla este de aproximativ 260 Wh/kg, ceea ce înseamnă un salt de 50% din densitatea energetică actuală, care este esențială pentru atingerea unui interval de conducere mai lung.
 
Musk a declarat anul trecut că, pentru ca zborul electric să funcționeze, densitatea energetică a bateriilor trebuie să se îmbunătățească la peste 400 Wh/kg, un prag care poate fi atins în cinci ani.
 
Producătorul de mașini electrice a arătat, de asemenea, o imagine în care o serie de puncte sunt grupate în formațiuni de linie, stârnind speculații în rândul mass-media și a fanilor cu privire la ceea ce va dezvălui la eveniment.
 
Expertul sud-coreean în baterii Park Chul-wan a declarat că imaginea ar putea sugera “anod nano de siliciu”, o tehnologie inovatoare care ar putea crește brusc atât densitatea energiei bateriei, cât și durata de viață a bateriei.
 
Panasonic Corp a declarat anterior agenției Reuters că intenționează să crească densitatea energetică a celulelor de baterii originale “2170” pe care le furnizează către Tesla cu 20% în cinci ani.
 
Tesla colaborează, de asemenea, cu Compania Chineză Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL) pentru a introduce o nouă baterie low-cost, cu durată lungă de viață în sedan-ul său Model 3 din China, în cursul acestui an sau la începutul anului viitor, bateriile fiind proiectate să dureze un milion de mile de utilizare, relata Reuters în luna mai.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă