21.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăEconomieMinistrul Boloș a descoperit că, în Ialomița, doar opt localități din 66...

Ministrul Boloș a descoperit că, în Ialomița, doar opt localități din 66 sunt racordate la gaze

„În judeţul Ialomiţa, în secolul XXI, numai 8 localităţi din 66 sunt racordate la gaze. Recent, Guvernul României a adoptat OUG nr. 128/2020 privind unele măsuri pentru aprobarea Programului Naţional de racordare a populaţiei şi consumatorilor non-casnici la reţeaua inteligentă de distribuţie a gazelor naturale. Prin acest program vor fi finanţate proiectele autorităţilor locale care vor asigura racordarea la reţeaua de gaze a cel puţin 1.000 de gospodării”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, după ce a efectuat o vizită în județul Ialomița împreună cu vicepremierul Raluca Turcan.

„Atragerea de fonduri europene devine astfel vitală pentru îmbunătăţirea standardului de viaţă al oamenilor şi recuperarea decalajelor dintre regiuni. Acest lucru este posibil prin colaborarea autorităţilor de la nivel local cu cele centrale, aşa cum se întâmplă deja cu succes în judeţele aflate în fruntea clasamentului banilor europeni investiţi”, a declarat ministrul Marcel Boloş, potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul Fondurilor Europene.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă