34 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăEconomieMărirea pensiilor va produce creșterea taxelor, inflație și noi împrumuturi, susține USR

Mărirea pensiilor va produce creșterea taxelor, inflație și noi împrumuturi, susține USR

„Ipocrizia de astăzi a PSD va însemna pentru români fie taxe mai mari ori mai multe pe muncă, fie împrumuturi împovărătoare, deficit și inflație. Senatorii și deputații USR nu au girat, în Parlament, amendamentele toxice formulate de majoritatea PSD-ALDE, majoritate care, după ce a guvernat aproape trei ani și a lăsat găuri uriașe în bugetul de stat, aruncă în haos finanțele României”, anunță USR printr-un comunicat postat pe Facebook.

USR face astfel referire la amendamentul adoptat marți, 22 septembrie, de plenul Parlamentului, la inițiativa PSD, conform căruia pensiile se majorează cu 40 la sută. 

Anterior, Guvernul Orban propunea ca valoarea punctului de pensie să fie mărită cu doar 14 la sută, de la data de 1 septembrie 2020.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă