14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăEconomieLupta băncilor centrale cu pandemia ar putea fi un război fără sfârşit

Lupta băncilor centrale cu pandemia ar putea fi un război fără sfârşit

Cel mai optimist scenariu este cel în care numărul personelor infectate scade, comerţul revine, iar oamenii se întorc la muncă în acest an.

În cazul extrem în care revenirea virusului va necesita nii măsuri de izolare, Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) şi celelalte bănci centrale vor cumpăra tot ce vor putea – obligaţiuni guvernamentale, corporative, poate chiar vor finanţa credite ipotecare şi salarii.

Implicaţiile sociale, politice şi economice ale suspendării activităţilor economice pe parcursul unor perioade lungi de timp, susţinute de guverne, şi cu dificultăţi de a reveni la normal, ar putea fi profunde.

Lipsa îndelungată de la serviciu erodează compentenţa. Falimentele companiilor distrug bunăstarea şi reduc investiţiile. Banii ieftini şi transferurile de numerar riscă să alimenteze bulele speculative cu active care adâncesc decalajul între bogaţi şi săraci.

Banca Angliei a anunţat în luna mai că va cumpăra mai multe obligaţiuni guvernamentale, în timp ce Trezoreriei britanică a spus că va acumula datorii pentru a plăti salariile angajaţilor concediaţi, informează News.ro.

Cele mai citite

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă