Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

iPhone vs. Android: Cum să alegi dintre două modele de telefoane

Alegerea dintre cei doi jucători principali ai industriei de telefoane mobile depinde de ce caracteristici și specificații sunt cele mai importante pentru dvs.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 06.12.2019 - 17:14

În acest articol, vom aborda elementele de bază pentru care un sistem de operare mobil este mai bun atunci când vine vorba despre securitate, actualizări, aplicații, personalizare și inovație. 

Adevărul este că atât iPhone-urile care rulează iOS, cât și telefoanele care rulează Android au punctele lor bune și rele.

Nu înțelegeți greșit: lupta se dă între aceste două sisteme de operare, fără alternative. Microsoft, de exemplu, a recunoscut recent, „Nu am avut câștiguri materiale din telefoane în acest trimestru.” Canonical, compania mamă a Ubuntu Linux, a renunțat la ideea smartphone-uri. BlackBerry există doar ca nume de marcă, iar producătorul care face telefoane „BlackBerry” utilizează acum Android.

Așadar, astăzi și în viitorul apropiat, singurele opțiuni valide sunt iPhone sau telefoanele Android.

Iată ce trebuie să știți pentru a lua o decizie corectă dintre cele doua tipuri de telefoane mobile.

 

1) Ușurința de utilizare

Oamenii adoră să spună că produsele Apple pur și simplu funcționează iar interfața iOS este ușor de utilizat. Dar la fel este și interfața Android. Adevărul este că, dacă puteți utiliza unul, nu veți avea multe probleme în utilizarea celuilalt.

Sigur, în urmă cu un deceniu, când iPhone-ul a apărut pentru prima dată și telefoanele Windows Mobile și Nokia Symbian erau concurența, iPhone-ul le-a depășit rapid, fiind mult mai ușor de utilizat.

Au trecut 10 ani de atunci. Astăzi, nu există foarte multe lucruri care diferențiază cele două sisteme de operare de telefoane, atunci când vine vorba de ușurința de utilizare.

Dacă plasăm aspectul și configurarea ecranului de pornire în această categorie, avantajul se orientează către Android. Telefoanele Android vă oferă mai mult control asupra sistemului și a aplicațiilor sale.

Față de ceea ce oferă Apple - acesta este ecranul de pornire; adăugați o fotografie de fundal dacă doriți să îl personalizați - sistemul Android permite o configurare a telefonului mult mai detaliată. Această flexibilitate a ajutat Android să-și construiască o fidelitate a brandului.

 

2)  Finisaje și preț

Nu e un secret ca iPhone-urile sunt frumoase. Pentru acest lucru trebuie să îi mulțumim lui Jony Ive. Telefoanele Android, însă, variază din punct de vedere al design-ului.

Unele, cum ar fi Samsung S7 și Google Pixel, sunt la fel de atractive ca iPhone 7 Plus. Controlând fiecare etapă a procesului de fabricație, Apple se asigură că iPhone-urile au finisaje perfecte, în timp ce marii producători de telefoane Android se străduiesc să identifice un design unic, prin care să iasă în evidență.

E important de reținut faptul că Apple face doar telefoane de lux. Nu va exista niciodată un iPhone „ieftin”. În același timp, un telefon Android decent poate începe de la $100. Nu arată la fel de bine ca un iPhone, însă își fac treaba pentru o fracțiune din prețul său.

 

3) Actualizări în timp util

Actualizările sunt o zonă în care telefoanele iPhone strălucesc. Când Apple lansează o nouă actualizare sau un patch, toate telefoanele suportate îl primesc.

Spre deosebire de iPhone, unde toate detaliile sunt sub controlul Apple, în cazul Android, Google furnizează sistemul de operare de bază și unele programe, iar producătorului de telefoane îi revine datoria de a emite actualizări și patch-uri.

Cu telefoane high-end, șansele de a primi patch-uri sunt mai mari decât cu toate celelalte telefoane Android, care primesc rar un patch de securitate.

Avantaj: Apple.

 

6) Securitate

Nu e vorba că Android are probleme de securitate; este faptul că Google este mai vag decât Apple despre ce aplicații permite în magazinul de aplicații. 

Adevărul este că cea mai bună modalitate de a vă feri telefoanele Android de malware este să descărcați aplicații doar din magazinul Google Play; chiar și așa, Google raportează că 0,16% din toate aplicațiile conțin malware.

Există malware și pentru iPhone, însă aceste telefoane sunt per total mai sigure. 

Care e concluzia? La întrebarea iPhone sau Android nu există un răspuns simplu, unidimensional. După cum am spus la început, ambele telefoane avantajele și dezavantajele lor. Totul se reduce la buget și ceea ce contează cel mai mult pentru tine. 

 

Citește totul despre:

#alegeri #iphone #android

Comentarii