Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul va lua o decizie până la începutul lunii august în privința dublării alocațiilor

Ministrul Muncii a anunțat că Guvernul va reglementa mărirea alocațiilor pentru copii, considerând că decizia Curţii Constituţionale privind dublarea alocaţiilor „nu este o opţiune, ci o obligaţie”.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 25.07.2020 - 13:18

„Nu este o chestiune de opţiune să respectăm decizia Curii Constituţionale. Până la 1 august echipa guvernamentală va lua decizia corespunzătoare pentru punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale. Suntem pregătiţi să luăm această decizie în corespondenţă cu posibilităţile pe care le are bugetul pentru susţinerea, atât în perioada următoare, cât şi în anii următori. (...) Subliniez faptul că decizia Curţii Constituţionale nu este o opţiune, ci este o obligaţie. (…) această opţiune se bazează exclusiv pe o analiză obiectivă a posibilităţilor pe care bugetul le are în vederea susţinerii tuturor cheltuielilor solicitate” a declarat Violeta Alexandru sâmbătă, într-o conferinţă de presă, întrebată dacă Guvernul va pune în aplicare legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii.
În acest context, ministrul a acuzat că primeşte la minister „aproape zilnic” din partea PSD, proiecte care vizează diverse cheltuieli, fără a avea acoperire bugetară, ea susţinând că aceste demersuri „fac impresia unei strategii coordonate” care arată „o abordare de partid neserios, care nu ţine cont de nimic”.
„Spre deosebire de PSD care trimite, cel puţin Ministerului Muncii, aproape zilnic proiecte din Parlament de dublare, de triplare, de patru, de cinci ori a mai multor tipuri de cheltuieli, fără să indice sursa bugetară, conştient, PSD, că aceste propuneri sunt populiste şi că nu pot avea toate corespondent în posibilităţile bugetare, toate aceste abordări vă arată faptul că ceea ce-şi propun este realmente să fie populişti şi să sugereze populaţiei că doar ei se interesează de aceste lucruri” a afirmat Alexandru.
Alexandru a reafirmat că PNL „a luat decizia creşterii atât a pensiilor cât şi a alocaţiilor” iar în ceea ce priveşte implicaţiile bugetare Ministerul Finanţelor Publice urmează să prezinte o situaţie a încasărilor la buget în baza căreia guvernul va anunţa decizia legată de modul în care se vor face aceste majorări.
„Suntem conştienţi, nu doar eu ci şi colegii mei, de necesitatea de a creşte pensiile. Nu este o cestiune de la care să ne sustragem, însă o decizie legată de procent, de ce se poate face, de eventuale modificări ale prevederilor legii în vigoare pe care o avem în acest moment va fi luată pe baza evaluării pe care Ministerul Finanţelor o va prezenta foarte curând” a conchis ministrul Muncii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...