Guvernul Orban va majora TVA până la 23 la sută, avertizează PSD

Senatorul PSD Radu Oprea solicită Guvernului Orban să prezinte proiectul de buget pe anul 2021 și, în mod special, să anunțe până la ce nivel ar dori să majoreze TVA.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.11.2020 - 17:19

Senatorul PSD Radu Oprea a solicitat, miercuri, Guvernului Orban să prezinte proiectul de buget pentru anul 2021 și, în mod special, să anunțe până la ce nivel ar dori să majoreze TVA.

"Este o certitudine că, dacă acest Guvern va rămâne la putere în anul următor, vom avea o creştere de TVA până la 21 la sută, 22 la sută sau chiar 23 la sută", a susținut senatorul Oprea într-o conferință de presă organizată la sediul PSD.

"Nu o spune doar PSD. Există poziţii avizate din partea analiştilor economici, din partea unor bănci importante care deja lucrează pe scenariul majorării TVA. Nu mai credem în dezminţirile lui Iohannis, Orban şi Cîţu. La fel ne-au minţit că vor respecta majorările din lege privind alocaţiile şi pensiile şi nu le-au respectat. Au promis că nu se vor atinge de banii de majorări pentru profesori şi nu s-au ţinut de cuvânt. La fel ne mint şi acum, iar dovada este refuzul lor de a ne prezenta bugetul pe anul următor", a insistat senatorul Radu Oprea.

Ideea că Guvernul ar intenționa să majoreze TVA în anul 2021 fusese enunțată, încă de acum două săptămâni, și de reprezentantul unei mari bănci occidentale care activează în România.

În prezent, în România, cota standard de TVA este 19 la sută, iar în unele situații se aplică o cotă redusă de TVA, de 9 la sută sau de 5 la sută.

Comentarii