Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Germania are peste 50.000 de şomeri în transport şi logistică

În Germania sunt în jur de 22.800 de şoferi profesionişti de camion şomeri, în timp ce numărul total al şomerilor din transport şi logistică depăşeşte 50.000, potrivit Oficiului Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG), citat de Revista Tranzit.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

16.06.2020 - 14:56

Aceste cifre iau în considerare doar specialiştii şi experţii, aşa cum sunt ei înregistraţi la Agenţia Federală pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Germania.

Dacă la aceştia s-ar adăuga însă şi lucrătorii angajaţi în managementul depozitelor, poştă, livrare şi manipularea mărfurilor, precum şi cei din managementul echipamentelor pentru construcţii şi transport, numărul şomerilor se ridică, în mai 2020, la peste 414.000 de persoane, cu 27,7% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe de altă parte, au fost anunţate 21.000 de locuri de muncă disponibile în transport şi logistică în mai a.c., dintre care 11.474 de posturi pentru şoferi profesionişti de camion, cu 36,5% mai puţin decât în anul anterior.

Comentarii