27.4 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăEconomieFoto interviuUn album intreg dedicat Mariei Ciobanu

Un album intreg dedicat Mariei Ciobanu

Nascuta pe plaiuri oltenesti, una dintre marile doamne ale folclorului romanesc, Steliana Sima, le-a facut o mare bucurile iubitorilor de muzica populara lansand in luna decembrie, chiar in prag de sarbatori, albumul cu numarul sase, intitulat “Marie, draga Marie”.
– Steliana, ai putea sa ne spui cand ai facut primii pasi spre muzica populara?
– Pai, as putea spune ca am debutat de cand eram la gradinita. De pe atunci imi placea sa cant si participam la toate serbarile care se organizau. Dar ca profesionista am inceput in anul 1983, cand am activat in ansamblurile “Rapsodia Oltului” si “Plaiurile Oltului”, pana in 1987, cand am fost descoperita de catre doamna Maria Ciobanu si mi s-a propus sa particip la un concurs al Ansamblului “Ciocarlia”, unde am si fost admisa. Inainte de a participa la concurs, am fost intr-o perioada de proba, efectuand doua turnee, primul turneu a fost in Ardeal Ð doua saptamani si doua saptamani pe litoral, reprezentand o testare la scena, adica impactul cu publicul si comunicarea cu orchestra. De aici, perspectiva a fost stralucitoare, deschizandu-mi-se calea catre succes. Pana in prezent am lansat sase albume, sustinuta de casa de discuri RBA, albume care s-au bucurat de mult succes.
– Ai niste costume foarte frumoase. De ce provenienta sunt?
– Toate costumele mele provin din zona Olteniei si le imbrac de fiecare data cu foarte multa mandrie, pentru ca ele reprezinta locul meu natal. Cel mai valoros costum este cel pe care l-a purtat bunica mea si pe care eu l-am mostenit. Fiindca are o valoare foarte mare pentru mine, il port numai la tinutele de gala si il pastrez cu sfintenie.
– Cantecele de unde le culegi sau sunt creatie proprie? Reprezinta ele ceea ce simti tu, starile tale sufletesti, te regasesti in ele?
– De-a lungul timpului am trecut si trec prin stari de care nu scapa nici un muritor: dragoste, deznadejde, bucurie, durere, speranta, tristete, implinire… Toate aceste stari reprezinta o sursa de inspiratie pentru toate cantecele mele si, da, ma regasesc cate putin in fiecare dintre ele.
– Stiu ca in luna decembrie ai lansat al saselea album de mu-zica populara. Ce ne poti spune despre acest album?
– Albumul “Marie, draga Marie”, care este cel de-al 6-lea album al meu, reprezinta o mare realizare si un salt enorm in cariera muzicala. Am trait o experienta minunata imprimand toate melodiile acestui album, impreuna cu orchestra “Lautarii” din Chisinau, sub bagheta maestrului Nicolae Botgros. Toate cantecele de aici reflecta mai multe stari sufletesti, tocmai in ideea de a se putea regasi fiecare ascultator. Cum am mai spus, albumul se numeste “Marie, draga Marie” si ii este dedicat doamnei Maria Ciobanu, in semn de multumire si recunostinta pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului.

Cele mai citite

Schimb tensionat de replici între Novak Djokovic și soția sa, la Roland Garros

Novak Djokovic, numărul unu mondial ATP, a fost surprins în timp ce se "certa" cu soția sa Jelena, chiar în mijlocul unei partide de...

CFR Călători a prezentat vagoane și locomotive modernizate din fondurile proprii ale companiei

CFR Călători a prezentat astăzi, 4 iunie 2024, în Gara de Nord București, câteva vagoane și locomotive modernizate din fondurile proprii ale companiei. La eveniment...

Ambasada Suediei în România și Green Tech & Film Festival Prezintă: „Inovație și Tehnologie Suedeză pentru Sustenabilitate”

Ambasada Suediei în România, în colaborare cu Green Tech & Film Festival, anunță premiera unei panel captivant intitulat „Inovație și Tehnologie Suedeză pentru Sustenabilitate”,...
Ultima oră
Pe aceeași temă