15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuKathryn Joosten, actriţa din "Neveste disperate", a murit

Kathryn Joosten, actriţa din “Neveste disperate”, a murit

Kathryn Joosten, interpreta vecinei curioase Karen McCluskey din serialul “Neveste disperate” – un rol pentru care a primit două premii Emmy -, a murit sâmbătă din cauza unui cancer pulmonar, la vârsta de 72 de ani, potrivit realitatea.net.

Kathryn Joosten a murit în reşedinţa ei din Westlake Village, o localitate aflată la 60 de kilometri de Los Angeles, a precizat agentul ei de presă, Nadine Jolson. Actriţa americană a fost diagnosticată cu cancer pulmonar în 2001, potrivit Mediafax.

Decesul actriţei s-a produs la mai puţin de trei săptămâni după difuzarea ultimului episod din serialul “Neveste disperate”, în care personajul jucat de Joosten, Karen McCluskey, a murit din cauza aceleiaşi boli, în timp ce asculta piesa “Wonderful, Wonderful” interpretată de Johnny Mathis.

Personajul ei, o femeie curioasă care se amesteca adeseori în treburi care nu o priveau, a jucat în multe scene alături de cele patru personaje principale ale serialului – Susan, Lynette, Bree şi Gabrielle.

În afara rolului din “Neveste disperate” – în care a început să joace în 2005 -, Kathryn Joosten a interpretat rolul secretarei preşedintelui fictiv american Josiah Bartlet din serialul de televiziune “The West Wing”, care s-a încheiat în 2006.

Kathryn Joosten şi-a început cariera de actriţă la vârsta mijlocie, după ce a lucrat în tinereţe ca asistentă într-un cabinet de psihiatrie şi a trecut printr-un divorţ.

A lucrat ca artist de stradă la parcul Disney World din Orlando, iar începând din anii 1990 a apărut în câteva seriale americane de succes, precum “Murphy Brown”, “Frasier” şi “The Drew Carey Show”.

A mai avut roluri secundare în serialul “General Hospital” şi în lungmetrajele “Hostage” (2005) şi “Bedtime Stories” (2008).

Kathryn Joosten a primit primul ei premiu Emmy în 2005 şi pe cel de-al doilea în 2008, la categoria “cea mai bună actriţă cu statut de invitat într-un serial de comedie”, pentru rolul Karen McCluskey din serialul “Neveste disperate”.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă