10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuGeorge Clooney a adus un omagiu victimelor ucise în atentatele de la...

George Clooney a adus un omagiu victimelor ucise în atentatele de la Paris, pe scena Globurilor de Aur

Actorul George Clooney a adus un omagiu victimelor ucise în atentatele de la Paris, la gala de decernare a premiilor Globurile de Aur, cele mai importante distincţii cinematografice din Statele Unite ale Americii după premiile Oscar, relatează The New York Times.

Starul hollywoodian a primit premiul Cecil B. DeMille, pentru întreaga carieră şi pentru operele sale de caritate. Clooney a purtat o insignă cu mesajul „Je suis Charlie” și a vorbit, în discursul său de acceptare a premiului, despre marşurile de solidaritate organizate în lumea întreagă împotriva terorismului, după atentatul comis asupra publicației de satiră Charlie Hebdo, care a făcut 12 victime.

Citește și: Ediţia de miercuri a revistei Charlie Hebdo: 3 milioane de exemplare

„Astăzi este o zi extraordinară, milioane de persoane au ieşit pe stradă nu doar la Paris, ci şi în lumea întreagă. Ei nu au participat la un marş de protest. Au mers la un marş pentru a sprijini ideea că noi nu ne vom cufunda în frică", a spus vedeta americană.  Astfel, şi «Eu sunt Charlie»", a mai spus actorul, în limba franceză.

Clooney s-a referit şi la atacul cibernetic comis asupra grupului Sony la sfârşitul lunii noiembrie. „E mereu amuzant să vii aici şi să te întâlneşti cu vechi prieteni. Acum, când am aflat că toată lumea a fost piratată, ar fi o bună şansă pentru noi să ne întâlnim faţă în faţă şi să ne cerem iertare pentru lucrurile răutăcioase pe care le-am spus unii despre alţii", a spus actorul.

La începutul galei, preşedintele Asociaţiei presei străine de la Hollywood (HFPA), Theo Kingma, care decernează Globurile de Aur, a invitat la solidaritate pentru libertatea de exprimare.

„Trebuie să fim uniţi în faţa oricui va dori să suprime libertatea de exprimare, peste tot, din Coreea de Nord şi până la Paris", a spus președintele asociației. Intervenția lui a fost ovaționată de toţi participanţii la eveniment.

Citește și: Vedetele Hollywoodului, la Globurile de Aur 2015

Alți participanți la eveniment care au purtat insigne cu mesajul „Je suis Charlie”, au fost actriţa Diane Kruger, cântăreţul austriac travestit Conchita Wurst şi actrița Kathy Bates.

Actorul Jared Leto, actrița Amy Adams, recompensată cu Globul de Aur la categoria „cea mai bună actriţă într-un film – comedie" pentru rolul din „Big Eyes", au adus omagii victimelor de la Paris.

De asemenea, actriţele de comedie Tina Fey şi Amy Poehler, care au prezentat pentru a treia şi totodată ultima oară gala Globurilor de Aur, au făcut de mai multe ori aluzii pe parcursul evenimentului la atacul informatic asupra Sony Pictures atribuit Phenianului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă