3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeEconomieFoto interviuFantoma lui Marilyn Monroe cere dreptate de 53 de ani. Cele mai...

Fantoma lui Marilyn Monroe cere dreptate de 53 de ani. Cele mai populare teorii în privinţa morţii ei. IMAGINI RARE

În 5 august 1962, întreaga lume suspina la vestea morţii „sex simbolului” Marilyn Monroe. Actriţa, în vârstă de 36 de ani, a fost găsită fără suflare de femeia de serviciu Eunice Murray, care l-a chemat imediat pe psihiatrul artistei, Ralph Greeson. Vedeta se afla în dormitorul locuinţei ei din cartierul Brentwood, Los Angeles. Teoriile din jurul morţii ei nu au dispărut nici după 53 de ani de la tragedie, potrivit ibtimes.com.

Depresia şi suicidul

Una dintre cele mai populare speculaţii în privinţa morţii lui Marilyn Monroe este că artista suferea de o depresie severă şi, din această cauză, s-ar fi sinucis. În sprijinul acestei teorii vine faptul că vedeta a fost găsită în patul ei, cu faţa în jos, şi cu mai multe cutii cu pastile lângă pat.

Citeşte şi: GALERIE FOTO. 89 de ani de la naşterea sex simbolului Marilyn Monroe

„Domnişoara Monroe suferea de o tulburare psihică de multă vreme”, a spus medicul legist, care a precizat că Monroe a mai avut tentative de suicid, dar a fost salvată.

Totuşi, teoria suicidului starului hollywoodian nu este convingătoare pentru toată lumea. Actriţa Kelli Garner, care a jucat în rolul vedetei în documentarul „Viaţa secretă a lui Marilyn Monroe”, a spus, într-un interviu pentru FoxNews.com, că nu vrea să creadă în această speculaţie. „Am auzit atât de multe lucruri. Nu vreau să cred că s-a sinucis”, a spus Garner.

Un accident nefericit

A doua teorie este că Marilyn Monroe ar fi murit în urma unei supradoze. Nu ar fi fost prima dată când starul ar fi luat o supradoză de medicamente, potrivit U.K.’s Metro.

Însă, în urma autopsiei, nu au fost găsite pastile în stomacul actriţei. În plus, în cameră nu a fost găsit niciun lichid cu care Monroe ar fi putut înghiţi pastilele de lângă patul ei.

Mai mult, nu au fost găsite urme de vomă – o reacţie des întâlnită în urma unei supradoze.

Crima orchestrată de mafie şi/sau fraţii Kennedy

Cu toate acestea, cea mai populară speculaţie în privinţa morţii starului hollywoodian este că Monroe ar fi fost, de fapt, ucisă printr-o clismă letală. Călăii artistei ar fi fost preşedintele american John F. Kennedy  şi fratele lui, Robert Francis Kennedy, cu care Monroe ar fi avut aventuri.

În cartea „Uciderea lui Marilyn Monroe: Caz soluţionat”, autorii Jay Margolis şi Richard Buskin susţin că uciderea lui Marilyn Monroe a fost orchestrată de Robert Kennedy şi cumnatul lui, actorul Peter Lawford, după ce Monroe ar fi ameninţat că va dezvălui secrete de corupţie politică, pe care ei Kennedy i le-ar fi dezvăluit.

„Bobby Kennedy era hotărât să o facă să tacă, indiferent de consecinţe. A fost cel mai nebunesc lucru pe care l-a făcut, iar eu am fost suficient de nebun ca să las acest lucru să se întâmple”, a spus Lawford după moartea actriţei, potrivit Daily Mail.

Teoria crimei este completată de implicarea mafiei, care fie ar fi omorât-o pe Marilyn Monroe astfel încât să pară că fraţii Kennedy au fost vinovaţii fie ar fi ucis-o pe actriţă pentru cei doi politicieni americani.   

Cele mai citite

Novak Djokovic este în a 401-a săptămână în fruntea clasamentului ATP

Novak Djokovic începe de luni a 401-a săptămână în fruntea clasamentului masculin-ATP și este garantat să rămână acolo până cel mai devreme la 28...

AUR vrea sancționarea, prin retragerea sprijinului, pentru Alfred Simonis

Scandalul din parlament! AUR cere coaliției PSD-PNL retragerea sprijinului pentru Alfred Simonis.Alianța pentru Unirea Românilor(AUR) consideră că președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis,...

Câteva sute de câini pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o asociație caritabilă

Peste 400 de câini care urmau să fie sacrificați pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o organizație caritabilă britanică în...
Ultima oră
Pe aceeași temă