2.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeEconomieFoto interviuFOTO: Cum și-a revenit un model diagnosticat cu cancer, după extirparea mandibulei

FOTO: Cum și-a revenit un model diagnosticat cu cancer, după extirparea mandibulei

Elizaveta Bulokhova era un model obișnuit de 24 de ani când i s-a spus că are cancer. Vestea a afectat-o și mai mult pe pe canadiana cu origine lituaniană, pentru că în acel moment era însărcinată, potrivit vice.com. 

Elizaveta se afla în vacanță în Amsterdam cu soțul ei, când a început să o doară maxilarul foarte tare. Totuși,tânăra nu și-a întrerupt concediul, deoarece a crezut că este o durere de măsea obișnuită. Pe deasupra, avea rareori timp să stea cu soțul ei și să se relaxeze. 

În luna iulie, însă, a ajuns în spital cu maxilarul umflat și cu o durere îngrozitoare. În urma analizelor, a fost diagnosticată cu cancer, iar medicii i-au spus că trebuie să îi extirpe aproape toată mandibula pentru a o salva. Mai mult, doctorii i-au recomandat să avorteze copilul, înainte să înceapă chimioterapia.

”Copilul era foarte activ și îi vorbeam deseori, atunci când era în pântecele meu. A trebuit să îi spun să nu se mai miște pentru că nu îl pot păstra și s-a oprit. A ascultat”, a povestit Elizaveta, pentru Vice. 

Totuși, după ce a amânat începerea tratamentului, medicii i-au propus o a treia variantă: posibilitatea unei cezariene. Astfel, Valentin a venit pe lume cu 10 săptămâni înainte de termen.

”Mi-am spus: orice are Universul pregătit pentru mine, voi accepta. Dacă băiatul meu trebuie să se nască, atunci se va naște”, a povestit tânăra pentru Daily Mail. 

Copilul risca să nu se dezvolte corect, asta dacă supraviețuia, din cauza anesteziei. Micuțul a stat 51 de zile la terapie intensivă și acum este perfect sănătos. 

Elizaveta a fost supusă la o operație de 16 ore în care i s-a extirpat 95 % din maxilar. După extirpare, a urmat reconstrucția osului, pentru care s-au folosit grefe de piele, vene și nervi din umărul și piciorul drept. Această operație i-a încheiat cariera ca model.

După operația suferită, tânăra a început chimioterapia. 

”Chimioterapia îți omoară papilele gustative, așa că nu îmi era foame și nici nu puteam să mestec cum trebuie. Îmi lua câte o oră să mănânc un ou fiert. Îmi era frică să beau ceva deoarece uneori apa îmi ieșea prin față, ceea ce era traumatizant. Stomacul mi s-a micșorat din cauza dietei bazate pe lichide. Eram subnutrită. Procesul de a mânca era îngrozitor”, a declarat modelul pentru Vice. 

La un an și două luni mai târziu de la diagnostic și la două luni de la ultima rundă de chimioterapie, Elizaveta, care are acum 25 de ani, și soțul ei îl cresc pe Valentin în căsuța lor din Ontario. 

Fotograful Manolo Ceron este cel care a fotografiat-o pe Elizaveta pentru a arăta urmele lăsate de cancer pe trupul tinerei, dar și modul în care aceasta a reușit să își refacă viața. 

”Am vrut să folosim arta ca un instrument prin care ea să își spună povestea. Ea este tema proiectului. Ea este povestea și restul sunt doar instrumente pentru a scoate în evidență frumusețea și puterea ei. Fotografiile arată cât de fragili și frumoși suntem”, a povestit fotograful. 

Într-una dintre poze, Valentin se întinde ca să fie luat în brațe de mama lui. 

”El mi-a salvat viața. A avut grijă de mine. Mi-a făcut un program pe care trebuia să îl respect și care m-a ajutat să muncesc să îmi revin fără încetare. Nu m-a lăsat să iau vreo pauză, dar acesta este un lucru bun. M-a făcut să continui. Nu am avut timp să îmi plâng de milă. Cred că, dacă nu eram însărcinată, aș fi fost orice altă pacientă cu cancer. El este cel care i-a făcut pe medici să încerce tot ce se poate”, a conchis Elizaveta.

Deschideți galeria foto pentru a vedea fotografiile cu Elizaveta și familia ei. 

Cele mai citite

Și ce dacă Hunter Biden a cheltuit șpaga românească pe dansatoare exotice?

În timp ce România era ostracizată de lupta anticorupție, iar rețelele Soros scoteau sute de mii de tefeliști în stradă, fiul lui Joe Biden,...

Și ce dacă Hunter Biden a cheltuit șpaga românească pe dansatoare exotice?

În timp ce România era ostracizată de lupta anticorupție, iar rețelele Soros scoteau sute de mii de tefeliști în stradă, fiul lui Joe Biden,...

România intră complet în Schengen abia la finalul lui 2024, recunoaște premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, deși anunța acum două zile că România intră în Schengen, a revenit asupra acestei declarații și a recunoscut că momentul aderării...
Ultima oră
Pe aceeași temă