12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuCui i-e frică de Dr. House?

Cui i-e frică de Dr. House?

Actorul Hugh Laurie, care îl interpretează pe cinicul, dar ingeniosul dr. House, a regizat episodul 17 din sezonul al şasea al serialului de succes. Presupun că mi-am «câştigat» dreptul de a regiza, la cât mă plâng tot timpul: de ce facem aşa, de ce nu facem altfel? Aşa că ar fi fost culmea să refuz”, a mărturisit actorul Hugh Laurie, în vârstă de 50 de ani, care pare la fel de greu de mulţumit ca însuşi personajul pe care îl interpretează.  „Când un actor începe să regizeze, pare un puseu de vanitate”,  a declarat actorul, care nu şi-a ascuns totuşi entuziasmul: „Am fost fascinat de acest proces. E nevoie de un set întreg de abilităţi pentru a regiza, de la aptitudini tehnice până la bun-simţ”.

Ideea de a-i da un episod pe mână i-a aparţinut producătoarei show-ului, care şi-a explicat gestul: „Hugh a fost aici din prima zi de filmări, în fiecare episod. E fenomenal de inteligent şi instinctele lui sunt impecabile”.

„House ar putea deveni călugar, dealer de arme sau travestit”

Actorul, care nu s-a aflat pentru prima dată în spatele camerei (a mai regizat câteva show-uri pentru televiziunea britanică), s-a ocupat de un episod intitulat  „Lockdown”, în care spitalul se închide din cauza dispariţiei unui nou-născut. Episodul, care a fost difuzat luni, 12 aprilie, pe canalul american Fox, s-a filmat în doar câteva zile, ceea ce, crede „Dr. House”, i-a uşurat sarcina. „Dacă am mult timp, mă tot gândesc şi am tendinţa de a complica lucrurile inutil”. Hugh Laurie crede că personajul său este complex şi poate evolua oricând într-o direcţie neaşteptată: „Nu mă interesează ce se petrece cu el, ci cum. House ar putea deveni călugăr, dealer de arme sau travestit. Personajul este atât de complex, încât nici nu ştii la ce să te aştepţi”.

Hugh Laurie se luptă cu depresia

În timp ce criticii spun că fără Hugh Laurie serialul nu ar fi avut un  asemenea succes, producătorii stau în faţa unei bombe cu ceas. La sfârşitul fiecărei serii, Hugh Laurie ameninţă că se retrage, fiind recunoscut pentru crizele sale depresive. La câteva luni după apariţia serialului, a părăsit platourile de filmare şi s-a întors în Anglia. Ulterior, el a recunoscut că s-a simţit copleşit de succesul uriaş al serialului. De altfel, actorul a ajuns pe lista celor mai sexy bărbaţi din showbiz, a fost recompensat cu două Globuri de Aur , dar e şi unul dintre cei mai bine plătiţi actori TV (în 2008, a primit 9 milioane de dolari ca să continue rolul).

Are probleme cu genunchii de la simularea şchiopătatului

Pentru că de cinci ani foloseşte în serial un baston, Hugh Laurie se plânge că a început să meargă cu dificultate după ce a simulat atât timp şchiopătatul: „Serialul ar putea continua până la sezonul cu numărul nouă, dar eu nu ştiu dacă voi mai rămâne în echipă, pentru că am început să am probleme cu genunchii şi să resimt dureri la şold”.

 

Hugh Laurie, muzician şi scriitor

Hugh Laurie este licenţiat în Antropologie la Universitatea Cambridge. Laurie a făcut parte din echipa de sport nautic a universităţii, alături de care a câştigat câteva trofee, până când o boală infecţioasă l-a obligat să renunţe la activitatea sportivă. S-a reorientat spre teatru şi, împreună cu Stephen Fry şi Emma Thompson, a produs „The Cellar Tapes”, spectacol care a şi fost recompensat cu premiul Perriere. (Actorul a avut o relaţie de scurtă durată cu Emma Thompson, iar după despărţire cei doi au rămas prieteni.) A jucat în câteva serii de comedie produse de BBC, „A Bit of Fry and Laurie”, „Blackadder”, „Saturday Live”, „Jeeves and Wooster!”,  care i-au adus lui Laurie faima de actor desăvârşit. A apărut şi în filmele „Prietenii lui Peter”, în regia lui Kenneth Branagh, „Raţiune şi simţire”, cu Emma Thompson, „Verişoara Bette”, cu Jessica Lange, şi în „Omul cu masca de fier”.  Pe lângă actorie, Laurie a regizat programe TV şi reclame, a compus şi a înregistrat o serie de cântece (ultima colaborare a fost la cel mai recent album al lui Meat Loaf) şi a scris articole pentru „The Daily Telegraph” la Londra. A publicat chiar şi un roman, „The Gun Seller”, care a fost adaptat ca scenariu pentru un film produs de MGM. Este căsătorit din 1989 şi are trei copii cu soţia sa, Jo.

 

Vestea bună e că n-o să se plângă că şi-a pierdut mâna dacă nu poate să respire.”

Dacă vorbeşti cu Dumnezeu, eşti credincios. Dacă Dumnezeu vorbeşte cu tine, suferi de psihoză.”

Mă gândeam să vă ascult teoriile, să-mi bat joc de ele, apoi să le urmez pe ale mele. Ca de obicei.”

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă