0.8 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022
AcasăEconomieFoto interviuContinuitate la Londra. Motanul Larry rămâne în reședința primului - ministru

Continuitate la Londra. Motanul Larry rămâne în reședința primului – ministru

Schimbarea guvernului britanic implică şi părăsirea reşedinţei oficiale din 10 Downing Street de către familia lui David Cameron şi echipa premierului.

Cu toate acestea, unul dintre locatari, faimosul motan Larry, a primit acceptul să rămână la această adresă, unde se află din 2011, scrie The Guardian citat de Agerpres.

Stăpânul şoarecilor Larry, un motan tigrat cu maro şi alb care conduce ”portofoliul” de prindere a şoarecilor, va rămâne în reşedinţa din 10 Downing Street şi în perioada următoare, când, cel mai probabil, va ”coopera” cu Theresa May după ce aceasta va deveni oficial şefa executivului de la Londra. 

Un purtător de cuvânt al biroului cabinetului britanic a declarat pentru The Guardian că Larry este un ”funcţionar civil şi nu aparţine familiei Cameron, şi va rămâne în continuare” în reşedinţă. 

Despre Larry, care locuieşte acolo din 2011 şi provine dintr-unul din cele mai renumite adăposturi pentru animale din Marea Britanie ”Battersea Dogs and Cats Home”, se spune că are un ”simţ puternic de prădător”, ceea ce îl face potrivit pentru misiunea de prindere a şoarecilor. 

În 2011, când Larry a ajuns la 10 Downing Street, David Cameron a anunţat că motanul va aduce ”un plus semnificativ” echipei premierului. Înaintea lui Larry, titlul de ”Chief Mouser to the Cabinet Office” a mai fost deţinut de pisica Sybil (2006-2009) şi motanul Humphrey (1989-1997).

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

 Pentagonul e pregătit să trimită nave de război în Marea Neagră

Pentagonul e pregătit să trimită nave de război în Marea Neagră. Distrugătorul USS Arleigh Burke a părăsit Marea Neagră în luna decembrie, dar este...

Averea lui Vladimir Putin, în pericol! Ce sancțiuni îi pregătește Occidentul

Pe măsură ce tensiunile la granița cu Rusia și Ucraina cresc, unele puteri occidentale, inclusiv SUA și Marea Britanie, iau în considerare sancțiuni personale...

Incendiu la un bloc de locuințe

Un incendiu a survenit la un bloc de locuințe din Medgidia, în noaptea trecută. La fața locului au intervenit 3 autospeciale de stingere, o autoscară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă