30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăEconomieFoto interviuActrița Joan Collins din serialul „Dinastia” sprijină legalizarea sinuciderii asistate

Actrița Joan Collins din serialul „Dinastia” sprijină legalizarea sinuciderii asistate

Celebra actriţă din serialul de televiziune „Dinastia", Joan Collins, sprijină legalizarea sinuciderii asistate și crede că oamenii nu ar trebui să fie lăsaţi să sufere până în ultima clipă de viaţă, atunci când nu există speranțe de vindecare, informează Mediafax.

Citește și: Cântărețul Sam Smith, victima unui atac homofob, la Londra

Actriţa britanică, în vârstă de 81 de ani, a spus că lupta soacrei sale cu boala Alzheimer a determinat-o să sprijine grupul elveţian Dignitas, care îi ajută să moară pe bolnavii aflaţi în stadii terminale ale unor boli incurabile.

„Bat în lemn, dar nu am avut nicio problemă gravă de sănătate. Însă mama soţului meu Percy a avut Alzheimer, iar aceasta este o boală îngrozitoare. Dacă aş fi fost în situaţia soacrei mele, nu ştiu ce aş fi făcut. Depinde de cât de gravă ar fi fost boala. Însă, sunt total de acord cu ceea ce face grupul Dignitas", a spus vedeta britanică.

Joan Collins, care a fost căsătorită de cinci ori şi are trei copii, Tara, Alexander şi Katyana, ar prefera să moară prin administrarea unei injecţii letale decât să fie lăsată să sufere din cauza unei boli cum este Alzheimer, pentru că nu şi-ar dori să îşi oblige familia să o îngrijească şi să o supravegheze în permanenţă.

Citește și: FOTO. Actrița Cate Blanchett, schimbare importantă în viața personală

„Nimeni nu ar vrea să trăiască astfel. E mult mai bine să mori. Am mulţi copii, nepoţi, fraţi, surori, nepoţi şi nepoate, am o familie numeroasă, nu mi-ar plăcea deloc să îi împovărez astfel", a adăugat actriţa.

Actrița și-a argumentat punctul de vedere prin faptul că animalele care suferă boli incurabile pot fi eutanasiate şi, din acest punct de vedere, ar fi inuman să fie menținut în viaţă un om aflat într-un stadiu terminal.

Cariera actriţei britanice Joan Collins, în teatru, film şi televiziune, se întinde pe şase decenii. Cel mai renumit rol al ei este cel din serialul american „Dinastia/ Dynasty", difuzat de postul de televiziune ABC între anii 1981 şi 1989.

Citește și: Industria cinematografică, în doliu

Serialul „Dinastia" a reprezentat soluţia găsită de postul ABC pentru a concura cu serialul „Dallas", difuzat în aceeaşi perioadă şi în acelaşi interval orar de postul CBS. Pentru rolul din acest serial, Joan Collins a fost nominalizată de şase ori și a primit un premiu la Globul de Aur, în anul 1983.

Tot în anul 1983, Collins a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

În anul 1988, starul a publicat romanul „Prime Time", care a devenit un bestseller. Collins a scris mai multe cărţi, inclusiv autobiografia sa şi volume cu sfaturi de înfrumuseţare.

Cele mai citite

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Reacții dure după penalty-ul primit de România cu Slovacia. “O pată neagră pentru fotbal”

România a reușit să se califice zn optimile campionatului european de fotbal, pentru a doua oară în istorie, după un 1-1 cu Slovacia. Trupa lui...

Drone de un milion de euro achiziționate de MApN prin intermediul unui german

Ministerul Apărării Naționale (MApN) din România a achiziționat 22 de sisteme de drone de spionaj cu aripă fixă de la compania germană Quantum Systems,...
Ultima oră
Pe aceeași temă