7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFondurile de pensii private obligatorii, active de 64,6 miliarde de lei

Fondurile de pensii private obligatorii, active de 64,6 miliarde de lei

Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 41,78 miliarde de lei, respectiv 64,63%. Pe locul doi se află acţiunile, cu 12,62 miliarde de lei (19,53%).

Obligaţiunile corporative se situează pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 3,55 miliarde de lei, respectiv 5,50% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, citate de Agerpres, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 64,66 miliarde de lei, în mai 2020, iar valoarea activului net de 64,63 miliarde de lei.

Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,546 milioane de participanţi. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,424 milioane de participanţi.

În luna martie 2020, au fost virate contribuţii pentru 3,862 milioane de participanţi, iar pentru 3,661 milioane nu au fost virate contribuţii.

La Pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.

Cele mai citite

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și veniturile mici ale populației – GRAFIC

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari și cele mici în rândul populației: venitul mediu al celor mai...

Robert Negoiță, gata să îl înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei: „Eu nu mai refuz”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că va accepta să fie candidatul la Primăria Capitalei din partea coaliţiei PSD-PNL în cazul în care medicul...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...
Ultima oră
Pe aceeași temă