9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăThe Colosseum, un mall record

The Colosseum, un mall record

În Bucureşti urmează să fie construit un mall ­record: The Colosseum. Cu o suprafaţă de trei ori mai mare decât AFI ­Cotroceni, cel mai mare mall din România în acest moment, The Colosseum va fi totodată unul dintre cele mai mari centre ­comerciale ale Europei.

Lucrările de construcţie încep luna aceasta, dar cum este vorba despre un proiect – gigant, întregul complex va fi gata peste doi ani.

Cel mai mare mall al Bucureştiului, în Chitila
The Colosseum Shopping Center va fi construit în Chitila, o zonă nu foarte populară acum pentru construcţiile de acest gen. Şi totuşi, cu foarte mare potenţial, după calculele dezvoltatorului cu capital britanic Nova Imobiliare. Acesta găseşte zona Chitila perfectă pentru dezvoltare în condiţiile în care aproximativ 2.000.000 oameni locuiesc la o distanţă de o oră de mers cu maşina faţă de The Colosseum, iar 1.300 de vehicule trec în mod curent pe lângă acesta în orele de vârf. Pentru a fi sigur că tot mai mulţi oameni vor trece prin zonă, dezvoltatorul a decis să investească peste 30.000.000 euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii din zonă, în vederea asigurării unui acces rapid. Aceşti bani ar trebui să asigure o şosea nouă cu trei benzi către centru.
„De asemenea, transportul conceput în cadrul proiectului prevede şi o staţie de autobuz şi una de tramvai nou-nouţe, care să ofere majorităţii locuitorilor Bucureştiului un acces rapid în zonă”, declară reprezentanţii companiei.

Investiţie de 350.000.000 euro
Odată cu dezvoltarea infrastructurii în zonă, începe şi dezvoltarea centrului comercial. Nova Imobiliare va începe chiar în această lună construcţia mallului Colosseum Shopping Center, care înseamnă o investiţie totală de 350.000.000 euro. Proiectul este împărţit pe etape: în prima etapă, se va dezvolta un parc comercial pe o suprafaţă de 58.000 mp, cu magazine de mare amploare. Construcţia va începe în toamna lui 2009, iar inaugurarea este programată pentru 2010. Printre altele, parcul comercial va include un hipermarket Carrefour, un magazin Flanco şi reţeaua de magazine do-it-yourself LeroyMerlin.
„Am început deja lucrările pentru prima fază, care presupune o investiţie de 90 milioane euro, aceasta urmând să fie finalizată în primăvara anului viitor, iar faza a doua va fi încheiată în 2012″, a declarat Ellisseos Ulysses Vafiadis, directorul Nova Imobiliare. În cea de-a doua etapă, alături de parcul comercial se ve construi un mall. Pe o suprafaţă de 140.000 mp, destinată închirierii de spaţii comerciale, vor exista în jur de 480 de magazine. Branduri care există deja la noi şi alte nume internaţionale care ar putea să vină în România.

Un record şi pentru dezvoltator
Colosseum este şi cel mai mare proiect pe care compania îl dezvoltă în toată lumea. El a fost anunţat încă din 2006, când viitorul nu părea să se traducă în vremuri atât de grele din punct de vedere imobiliar. Dar investitorii nu s-au lăsat descurajaţi. Ei spun că au de gând să ducă proiectul la capăt, mai ales că îl construiesc cu scopul a-l păstra, şi nu pentru a-l vinde, aşa cum fac unii dezvoltatori.
De asemenea, reprezentantul Nova Imobiliare a declarat că are de gând să continue inves­tiţiile în România, ţară pe care o vede drept o piaţă atractivă pentru investitori, cu un important potenţial de creştere, fiind ­poziţionată mai bine decât multe alte state europene. Totuşi, niciun proiect nou nu va începe până nu va fi finalizat Collosseum Shopping Center. Mallul va fi administrat şi închiriat de firma germană ECE Projektmanagement. Partea de project management este ­asigurată de Gardiner & Theobald. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă