Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statiunile de pe Valea Prahovei, legate prin transport pe cablu

Problema dezvoltarii turismului in zona Brasovului a devenit obiect al unui proiect de lege pe care senatorul PNL de Brasov, Nicolae Vlad Popa, il va initia in curand, anunta Amos News. Proiectul se refera la organizarea primei zone turistice ...

Share

Rl online 0 comentarii

04.11.2005 - 00:00
Problema dezvoltarii turismului in zona Brasovului a devenit obiect al unui proiect de lege pe care senatorul PNL de Brasov, Nicolae Vlad Popa, il va initia in curand, anunta Amos News. Proiectul se refera la organizarea primei zone turistice integrate din Romania prin reunirea fortelor mai multor statiuni de pe Valea Prahovei si din judetul Brasov.
"In acest fel vom putea vorbi, concret, de o dezvoltare turistica, economica si sportiva a zonei. Este nevoie de un parteneriat intre localitatile Predeal, Azuga, Busteni, Sinaia, Rasnov, Bran si Brasov, pentru a pune in valoare statiunile montane din zona. Se pot obtine fonduri europene foarte importante pentru refacerea infrastructurii turistice. Iar forma de parteneriat public-privat este foarte agreata de Uniunea Europeana in acest scop", a explicat Nicolae Vlad Popa.
Proiectul vizeaza, in principal, realizarea unei legaturi prin intermediul partiilor de schi si transport pe cablu intre mai multe zone: Timisul de Sus cu Varful Postavarul, Cotul Donului cu Hotelul Orizont din Predeal, Clabucet cu Azuga si Valea Rasnoavei cu Varful Diham.
O alta varianta de atractie turistica o reprezinta si amenajarea unei cai de acces din Bran spre varful Bucegilor, drum care a fost parcurs multi ani, de catre o angajata a Serviciului meteorologic, cu calul, pana sus. Ideea senatorului liberal este aceea de infiintare a unei asemenea rute, care poate deveni o adevarata atractie pentru turisti, sa urce cu calul in Bucegi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...