9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPatriciu nu crede in Nabucco

Patriciu nu crede in Nabucco

Privatizarea companiei Romgaz in contextul nerealizarii proiectului Nabucco ar putea fi singura solutie de independenta a Romaniei fata de gazul din Rusia, sustinea presedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu.
"Avand in vedere faptul ca proiectul Nabucco este o utopie a lumii moderne si ca proiectul concurent, Blue Stream, are mult mai multe sanse de realizare, privatizarea monstrului socialist ramas in viata numit Romgaz este singura solutie de a nu deveni complet dependenti de gazul rusesc", a spus Dinu Patriciu.
Acesta considera ca Romania se poate impune prin capacitatea de depozitare a gazului pe care o are si, de asemenea, ca mai multe companii sunt interesate in achizitionarea de actiuni la Romgaz.
Grupul austriac OMV, lider in sectorul de petrol si gaze din Europa Centrala, lucreaza intr-un consortiu cu patru parteneri internationali – Mol in Ungaria, Transgaz in Romania, Bulgargaz in Bulgaria si Botas in Turcia – pentru punerea in practica a proiectului Nabucco, o conducta de circa 3.300 km lungime, din Turcia pana in Austria. Pentru constructia conductei Nabucco ar fi necesara o investitie estimata la circa 4,6 miliarde euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă