12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăOperatiunile cu carduri vor fi intrerupte doar doua zile

Operatiunile cu carduri vor fi intrerupte doar doua zile

Introducerea leului greu de la 1 iulie 2005 va duce la o modificare a programului bancilor comerciale. Teoretic, acestea nu vor functiona patru zile: 30 iunie, 1 iulie (declarate zile nebancare), 2 si 3 iulie (sambata si duminica, zile in care cvasitotalitatea bancilor nu lucreaza). Totusi, reteaua de bancomate nu va fi complet nefunctionala in aceasta perioada, alimentarea cu banii noi si instalarea softului intrerupand operatiunile cu carduri, fie prin bancomate, fie prin POS, doar in primele doua zile ale intervalului.

BRD
Bancomatele si POS-urile nu vor functiona intre data de 30 iunie, ora 0.00 si data de 1 iulie, imediat dupa miezul noptii. Noile bancnote si monede vor fi distribuite in 100 de bancomate, repartizate echilibrat in toata reteaua nationala a bancii.

BCR
Bancomatele nu vor functiona maximum 24 de ore, intre data de 30 iunie, orele 8.00 si data de 1 iulie, orele 8.00.

Finansbank
Bancomatele vor fi inchise in zilele de 30 iunie si 1 iulie.

Volksbank
ATM-urile bancii nu vor functiona in data de 30 iunie intre orele 6.00-12.00 si in data de 1 iulie, intre orele 0.00-6.00. In data de 30 iunie, intre orele 12.00-24.00, la bancomatele bancii nu vor putea fi facute retrageri de numerar si plati catre furnizori decat cu cardurile Volksbank.

Bancpost
Incepand din data de 30 iunie, ora 10,00, nu se vor putea face operatiuni decat cu cardurile emise de Bancpost. De la ora 18,00 a aceleiasi zile nu se vor mai putea utiliza nici cardurile Bancpost. Incepand cu ora 10,00 a zilei de 1 iulie, bancomatele vor functiona normal, putand fi utilizate toate tipurile de carduri.

Banca Romaneasca
Functionarea bancomatelor va fi intrerupta pe 30 iunie, la ora 14,00.
Pe 1 iulie, la ora 8,00, se va relua functionarea bancomatelor, insa numai pentru detinatorii de carduri emise de Banca Romaneasca. Toti ceilalti detinatori de carduri vor putea utiliza bancomatele in functie de propriile sisteme si furnizori de servicii. Bancomatele Bancii Romanesti vor elibera in continuare vechile bancnote, pana cand livrarile de bancnote din noua emisiune vor reprezenta un procent mai important din masa monetara.

Raiffeisen Bank
Sistemul de carduri al Raiffeisen Bank va fi oprit pe 30 iunie, ora 10,00, pentru o perioada de maximum 24 de ore.

Romexterra Bank
Cardurile emise de Romexterra Bank nu vor putea fi utilizate pe data de 1 iulie, intre orele 0,00 si 7,00. Cardurile VISA emise de alte banci, din tara sau strainatate, nu vor fi acceptate in reteaua de ATM-uri a Romexterra Bank, in perioada 30 iunie, ora 12,00 – 1 iulie, ora 7,00.

Alpha Bank
ATM-urile si sucursalele Alpha Bank vor avea in zilele de 30 iunie si 1 iulie un program diferit. Astfel, in data de 30 iunie, incepand cu ora 15:00, reteaua de bancomate Alpha Bank va fi inchisa pana in data de 1 iulie la ora 00:00; chitantele tiparite pentru clienti la extragerea de numerar vor fi in lei noi, indiferent de moneda eliberata. Sucursalele bancii vor fi inchise in aceste zile, iar intervalul va fi folosit pentru schimbarile ce trebuie realizate in sistemul informatic. In data de 29 iunie 2005, pentru fiecare client Alpha Bank se vor elibera extrase de cont cu soldul actualizat pentru toate conturile active, atat in lei vechi (fara rotunjire), cat si in lei noi (incluzand rotunjirea si conversia). De asemenea, sistemele de Electronic Banking (Alphaline) si de Internet Banking (Alpha Click) vor fi inoperabile intre 29 iunie-4 iulie.

HVB Bank
Sucursalele HVB Bank vor fi deschise publicului in zilele de 30 iunie si 1 iulie doar pentru a acorda consultanta financiara atat persoanelor fizice, cat si companiilor interesate de produsele si serviciile bancii. Desi nu se vor putea procesa operatiuni, clientii vor putea depune, de asemenea, cereri de credit, de emitere de carduri, de deschidere de cont, precum si instructiuni de plata. Toate acestea vor fi procesate cu data de 4 iulie.

Banca Transilvania
Banca Transilvania (BT) extinde zilele nebancare si in data de 2 iulie. Aceste zile vor fi dedicate in special activitatii de adaptare a sistemului informatic al bancii la noile cerinte impuse de denominare. In data de 29 iunie, BT va avea program normal cu clientii, adica sucursalele vor fi deschise intre 9.00 si 18.00, iar agentiile intre 9.00 si 17.00. Operatiunile ordonate clienti se vor desfasura astfel: platile interbancare vor putea fi facute doar pana la ora 12.00 fie de la ghiseele bancii, fie prin canalele electronice (BT 24, BT ULTRA). Tot pana la aceeasi ora vor fi facute si incasari pentru facturi CONNEX, Orange, RomTelecom etc.
In perioada 30 iunie-3 iulie se vor putea utiliza canalele alternative de efectuare a operatiunilor, respectiv ATM-urile si POS-urile, cu o singura perioada de limitare, de la ora 11.00 din data de 30 iunie, pana la ora 7.00, in data de 1 iulie.

Cele mai citite

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...
Ultima oră
Pe aceeași temă