17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăO saptamana de relativa acalmie

O saptamana de relativa acalmie

Saptamana trecuta a fost una de relativa acalmie la Bursa de Valori Bucuresti si s-a manifestat prin valori reduse de tranzactionare si volatilitati mici ale preturilor, se arata intr-un studiu realizat de Radu Popescu-Buzeu, sef departament analiza in cadrul societatii de servicii de investitii financiare (SSIF) KD Capital Management.
Media zilnica de tranzactionare a coborat, in intervalul 21-25 august, pana la 18,2 milioane lei, cu 10,5% mai putin fata de saptamana anterioara. Cei mai tranzactionati emitenti au fost SIF5 Oltenia, SIF2 Moldova si Petrom (SNP). Tendinta generala a pietei a fost de usor declin. Astfel, la finele sedintei de vineri, indicele BET avea o valoare mai mica cu 1,4% fata de sfarsitul saptamanii anterioare, iar BET-FI inregistra o pierdere de 1,3%.
Sectorul financiar a fost din nou prezent in topul rulajului, ocupand patru din primele cinci pozitii. Transferurile realizate cu titluri SIF5 au insumat, pe parcursul intregii saptamani, 20,4 milioane lei, ceea ce a reprezentat 22,5% din valoarea totala tranzactionata in piata.
La nivelul intregii saptamani, 13 emitenti au inregistrat cresteri la nivelul cursurilor de tranzactionare, iar 33 au scazut.
Saptamana aceasta, in data de 29 august, vor intra la tranzactionare titlurile societatii Transelectrica, sub simbolul TEL. Lotul standard de tranzactionare va fi de 10 actiuni, ca si in cazul BRD. O data cu listarea Transelectrica, se asteapta o sporire a interesului investitorilor pentru piata de capital, care se va manifesta in primul rand prin cresterea volumelor si valorilor tranzactionate.

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă